1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • Internet 50+, zašto ne?

  {AG thumbWidth="400" thumbHeight="300" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/dbd{/AG}

 • Udruga „Zlatna dob“ Stari Jankovci - POZIV

  Udruga „Zlatna dob“ Stari Jankovci, u partnerstvu sa Općinom Stari Jankovci i Udrugom „Hrvatska žena“ Stari Jankovci, organizira radionice s ciljem prevencije bolesti karakterističnih za osobe treće životne dobi, poticanje aktivnog starenja, te pomoći kod ostvarivanja prava iz sustava socijalne skrbi.

  Prva od četiri radionice održati će se u utorak 30. 09. 2014.godine, u prostoriji Općine Stari Jankovci   ( Dr. F. Tuđmana  1 )  s početkom u 13:00 h.

  Predavači na radionici će biti: Dubravka Vrselja - spec. publ. adm.,
  Zora Puđa – prvostupnica sestrinstva i
  Karmela Kapular.

  Radionica se provodi u sklopu projekta Udruge  „Zlatna dob“ Stari Jankvoci „Starost može biti prednost“.

  Cilj radionica je unaprijediti kvalitetu života osoba treće životne dobi s područja Općine Stari Jankovci, i to onih koji su korisnici socijalnih usluga pomoći u kući ali i svih drugih, smanjiti socijalnu izoliranost i osamljenost osoba treće životne dobi, stjecanje novih vještina i znanja, senzibiliziranje javnosti za povećane potrebe osoba treće životne dobi.

  Projekt Udruge „Zlatna dob“ Stari Jankovci financira Mreža IRIS, sredstvima Europske Unije, i to u sklopu svog projekta „Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz osnaživanje regionalnoh i nacionalnih mreža civilnog društva“. Taj projekt provodi Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), zajedno sa svojim partnerima iz Belgije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova.

  {AG thumbWidth="400" thumbHeight="600" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/zlatna_dob2{/AG}

 • Mreža IRIS odabrala 23 projekta za financiranje

  Evaluacijski odbor Mreže IRIS, koji se sastoji od predstavnika ASB-a i pet partnerskih organizacija: OGI ( Organizacija za građanske inicijative, Hrvatska ), LIR   ( Lokalna inicijativa za razvoj, BiH ), EDC ( Edukativni centar Leskovac, Srbija ), CLARD ( Centar za pravnu pomoć i regionalni razvoj, Kosovo ) i SOS Telefon za žene i dijecu žrtve nasilja, Podgorica, odabrao je 23 projekta:  pet iz Bosne i Hercegovine, pet iz Hrvatske, pet iz Crne Gore, pet iz Srbije i tri s Kosova, kojima će dodijeliti bespovratna sredstva iz programa SGF, a u sklopu projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz jačanje nacionalnih i regionalnih mreža organizacija civilnog društva". Na natječaj za dodjelu sredstava prijavljeno je 43 projektna prijedloga. Od pet odobrenih projekata iz Hrvatske, jedan je od Udruge „Zlatna dob“ Stari Jankovci, pod nazivom „Starost može biti prednost“. Provedba odobrenih projekata započinje 1. rujna 2014. godine i traju 2 mjeseca.
  Popis organizacija civilnog društva, prema izvještaju s web-stranice Mreže IRIS, čiji su projekti odobreni:


  1.    Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID
  2.    Crnogorski ženski lobi
  3.    Down Syndrome Kosova
  4.    Euro Rom
  5.    Fondacija "Lara"
  6.    Health For All
  7.    Mirovna grupa Oaza Beli Manastir
  8.    "Naše doba"
  9.    OCD "Otaharin"
  10.    Omladinski centar "Vermont"
  11.    Projekt građanske demokratske inicijative (P.G.D.I.)
  12.    Qendra për Emancipim Shoqëror
  13.    SOS Nikšić
  14.    Udruga "Zlatna dob" Stari Jankovci
  15.    Udruga žena Vukovar
  16.    Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore
  17.    Udruženje "Nova generacija"
  18.    "Udruženje obolelih od mišićnih i neuro-mišićnih bolesti Topličkog okruga" Prokuplje
  19.    Udruženje osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom "Volja za životom" Velika Plana
  20.    Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama Preševo
  21.    Udruženje roditelja dece ometene u razvoju opštine Vrnjačka Banja
  22.    UG "Osmeh" Vlasotince
  23.    "Vrapčići

 • Mjesni odbor Srijemske Laze

  Velikom angažiranošću predsjednice Mjesnog odbora gđice. Milice Nonković te radom za opće dobro korisnika zajamčene minimalne naknade nastavilo se sa radom na uređenju naselja – pripreme za novi izgled centra naselja su u tijeku.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/sr_laze{/AG}

Kad je golubica letjela

U organizaciji Društva »Rusnak«, a pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, 21. i 22. rujna 2013. godine održana je kulturna manifestacija »Kad je golubica letjela« u čijim je okvirima ostvareno više sadržaja. Ovogodišnja manifestacija, koja se pod tim nazivom održava po drugi put, posvećena je dvama značajnim jubilejima, a to su 70. godišnjica rođenja jezikoslovke dr. Eugenije Barić, rođene Hornjak (1943.–2013.) i 10. godišnjica od osnivanja Društva Rusina u Republici Hrvatskoj »Rusnak« (2003.–2013.).

U subotu, 21. rujna, u centru Starih Jankovaca položen je vijenac na spomen-obilježje, a zatim je skup i sve goste u općinskoj sali dočekao i pozdravio predsjednik Društva »Rusnak« i član Svjetskoga vijeća Rusina Mijo Šajtoš, potom načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević, saborski zastupnik za nacionalne manjine RH Veljko Kajtazi i predsjednik Svjetskoga vijeća Rusina Đuro Papuga. Održana su oba zasjedanja, ali savjetodavnoga karaktera jer su među nazočnima bili samo članovi delegacije iz Srbije, Ukrajine i Hrvatske. Zasjedanje Svjetskoga vijeća Rusina vodio je predsjednik Vijeća Đuro Papuga iz Srbije, a nazočni su bili i članovi Vijeća: Nikola Bobinec iz Ukrajine, Mijo Šajtoš iz Hrvatske i Petar Kiš, član Nadzornoga odbora, također iz Hrvatske. Kongresnu komisiju za prosvjetu vodila je Eugenija Vrabec, voditeljica Aktiva rusinskoga jezika Društva »Rusnak«, budući da je predsjednica Komisije Ksenija Međeši bila odsutna. S obzirom na to da je Kongresna komisija otvorenoga tipa, osim redovnih članova iz Srbije, Ukrajine i Hrvatske, na poziv Društva »Rusnak« zasjedanju je nazočila i dr. slavistike Hajnalka Firis iz Mađarske. Zapisnici će biti izneseni na dnevnom redu idućih zasjedanja Kongresa, gdje će biti razmatrani prijedlozi zaključaka.

Obavijest o odabiru zahtjeva za dodjelu sredstava za sufinanciranje

Dokument možete preuzeti ovdje.

Manifestacija "Pozdrav jeseni - Smotra zborova" održana u Starim Jankovcima

U nedjelju, 20.listopada, u Starim Jankovcima, a u organizaciji Udruge za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci, održana je manifestacija ''Pozdrav jeseni-Smotra zborova'', koja se održava šestu godinu za redom. Manifestaciju "Pozdrav jeseni - Smotra zborova" otvorio je zbor Udruge za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci, pod vodstvom Margite Budim, koji su izveli sklop narodnih pjesama. Osim njih nastupili su još: Ženski pjevački zbor MKD ''Pelmonstor'' iz Belog Manastira, , mješoviti zbor MKD Nepkor iz Osijeka, MKD Petefi Sandor (Vardarac), MKD Ady Endre (Korođ), mješoviti zbor Vukovarsko-srijemske županije, te zbor iz Luga. Na kraju ove manifestacije svi zborovi su otpjevali jednu pjesmu zajednički, što je bilo nešto posebno.


zupan50.JPG


Anketni upitnik o stambenim potrebama putem društveno poticane stanogradnje - POS

Sukladno zakonskoj obvezi vođenja evidencije o stambenim potrebama te planiranja aktivnosti u svezi realizacije programa POS (poticajna stanogradnja) na području Općine Stari Jankovci i dostave izvještaja o prikupljenim podacima Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) najmanje jedan put godišnje, općinski načelnik uputio je poziv žiteljima Općine Stari Jankovci koji nemaju riješeno stambeno pitanje ili nemaju adekvatno riješeno stambeno pitanje, a zainteresirani su za rješavanje stambenog pitanja kupnjom stana putem društveno poticajne stanogradnje, da dostave prijavu putem anketnog upitnika.

Anketni upitnik možete preuzeti ovdje ili u Jedinstvenom upravnom odjelu za Općine Stari Jankovci, na adresi Dr. F. Tuđmana 1, Stari Jankovci.

Rok za  dostavu preuzetog upitnika je 25. listopad 2013. godine.

Više informacija o poticajnoj stanogradnji možete saznati na stranici www.apn.hr

Javni natječaj za financiranje projekata udruga građana u 2014. godini

Općinski načelnik Općine Stari Jankovci raspisuje javni natječaj za financiranje projekata ili programa udruga građana iz sredstava Proračuna Općine Stari Jankovci za 2014. godinu.

Natječajnu dokumentaciju za projekte udruge građana možete preuzeti ovdje.

Izvješće o utrošku izbora

Dokument možete preuzeti ovdje.

Sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola

Ovogodišnji model sufinanciranja uključuje doprinos roditelja u iznosu od 50 kuna mjesečno za svakog učenika, dok bi ostatak iznosa učeničke karte snosili država (75%), te ostatak županija i općina. Učenici srednjih škola u školskoj godini 2013./2014. pravo na sufinanciranje međumjesnoga javnog prijevoza ostvaruju na temelju POTVRDE koju im u mjesecu rujnu ovjerava i izdaje škola,a dostavlja se prijevozniku.