1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA VATROGASNOG DOMA U SLAKOVCIMA

  U ljeto 1930. godine je donesena odluka da se pristupi izgradnji spremišta koje Dobrovoljno vatrogasno društvo Slakovci nije imalo. Godinu dana kasnije je i službeno otvoreno prvo spremište s malom salom u koju je bila odlagana postojeća skromna oprema.

  Spremište je bilo na uglu današnje Gundulićeve i Vatrogasne, na tzv. " Bari ".

  Vatrogasni dom je zub vremena nagrizao i korištenje od strane svih, dovelo je do zabrane uporabe istog 1977. godine. Prevladalo je mišljenje da se izgradi novi Vatrogasni dom na lokaciji starog vatrogasnog spremišta, tako da je staro spremište s malom dvoranom porušeno i izgrađeno novo - 1984. godine dobrovoljnim radom članova DVD-a.

  Vatrogasni dom je obnovljen i  donekle uređen 1998. godine, nakon Domovinskog rata.

  No, javila se hitna potreba za ponovnom rekonstrukcijom te je nakon izrade projekta i ishođenja svih dozvola Općinsko vijeće Općine Stari Jankovci osiguralo sredstva u proračunu općine, te u siječnju 2015. započela sama rekonstrukcija – I faze, a nakon što je općinski načelnik Dragan Sudarević kandidirao Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU po „Programu održivog razvoja lokalne zajednice“ i osigurao sufinanciranje i II faza rekonstrukcije .

  Ukupno uložena sredstva iznose je 1.710.000,00 kuna, od toga je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo radove II faze sa iznosom od 438.000,00 kuna.

  Tako su slakovački vatrogasci dobili suvremen dom, čime su stvoreni uvjeti za još veću i bolju aktivnost DVD-Slakovci, dok se mještanima i udrugama osiguran prostor za druženje i organizaciju različitih proslava i manifestacija.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak191{/AG}

 • GODIŠNJI PLAN NATJEČAJA, JAVNIH POZIVA I DRUGIH PROGRAMA FINANCIRANJA PROJEKATA I PROGRAMA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA U 2016. GODINI IZ PRORAČUNA OPĆINE STARI JANKOVCI

  Dokument možete preuzeti ovdje.

 • Upute za prijavitelje na Javni natječaj za financiranje udruga iz proračuna Općine za 2016. godinu

  Dana 12.01.2016. u prostorijama vijećnice Općine Stari Jankovci održan je sastanak sa predstavnicima udruga sa područja Općine Stari Jankovci. Sastanak je inicirao općinski načelnik Dragan Sudarević koji je upoznao nazočne sa Uputama za prijavitelje na Javni natječaj za financiranje udruga iz proračuna Općine za 2016. godinu, te potrebe za dostavom projektnih prijedloga potrebnih za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Srijem.

  „Ovo je već treći ovakav sastanak na kojemu upozoravamo naše udruge o važnosti urednoga poslovanja, ciljevima i uvjetima javnoga natječaja za financiranje njihovih projekata i programa. Nažalost, od 58 registriranih udruga na području Općine,  samo 23 ispunjava uvjete za prijavu. Ovlaštenim predstavnicima čestitamo i zahvaljujemo na doprinosu i suradnji koja je odlična na obostrano zadovoljstvo.“

  Uz natječaj otvorena je i rasprava o korištenju poslovnih prostora koji su dani na korištenje udrugama u obliku nefinancijske podrške.

  Po cjelokupnom završetku popisa i utvrđivanju stvarnoga stanja imovine Općine Stari Jankovci  provesti će se javni natječaj za zakup nekretnima u skladu s odredbama Zakona o udrugama i Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

  Uvjete Javnog natječaja za financiranje udruga iz proračuna Općine i samo ugovaranje obrazložili su pročelnica JUO Stari Jankovci Dubravka Vrselja te predsjednik Povjerenstva za potpore Boris Dragičević. Sastanak je nastavak dobre suradnje Općine sa udrugama koje djeluju na području Općine Stari Jankovci, dok će se nakon objave Janog natječaja, a prema zahtjevima udruga održati i radionice na istu temu a sve u zajedničkom interesu.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak190{/AG}

 • EU projekt "Naša budućnost"

  Izvješće možete preuzeti ovdje.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak189{/AG}

ŠPORTSKO RIBOLOVNA UDRUGA „AMUR“ STARI JANKOVCI

Na redovnoj sjednici Upravnog odbora ŠRU „Amur“ Stari Jankovci donesena je Odluka, te prema planu i aktivnostima naše Udruge da se sa članovima odbora, predsjednikom Udruge, gospodinom Budim Brankom, dopredsjednikom Udruge, gospodinom Surop Ivanom, tajnikom Udruge Balog Karčikom, te članovima Udruge, Kenjereš Ivanom i  Sabo Ernestom izađe na Bosut.


Članovi Nadzornog odbora također su sudjelovali u tim aktivnostima, predsjednik nadzornog odbora, gospodin Varga Šandor, te članovi Slišković Ilija i Miličević Anita, ujedno i blagajnica Udruge.
Odrađene su slijedeće aktivnosti: krčenje lokacije -  ribolovne staze, koja će izričito koristiti u takmičarske svrhe - u duhu takmičenja seniora, seniorki, kadeta (djece) koji su nam prioritet u ŠRU „Amur“ Stari Jankovci.


-    08.03.2015.godine , nedjelja, oko 9:00 sati iskoristili smo priliku i predivan dan za daljnji rad i aktivnosti Udruge. Bili smo oduševljeni prirodom i aktivnostima na otvorenom, te trud ribića i volju u kojem smo skuhali i riblji paprikaš – FIŠ – na otvorenom u šumi (Privlaka), te uz napomenu da smo sve odradili iz strogu suglasnost šumarskog revizora koji je prisustvovao tom događaju. Također, želimo napomenuti da će se uz interni dogovor potpisati i arhivirati sve u šumariji Vinkovci.

Slijede i daljnje aktivnosti, a naravno da će Športsko ribolovna Udruga „Amur“ Stari Jankovci raditi u skladu s financijskim mogućnostima i donacijama.

sru_amur.jpg

Vijeće mađarske nacionalne manjine

Kao i svake godine, tako je i ove godine VMNM svečano obilježilo godišnjicu građanske revolucije iz 1848./49. godine. Na proslavu se odazvao veliki broj mještana pripadnika naše nacionalne manjine, kao i pripadnici manjine iz Vinkovaca,,Vukovara i Marinaca. Prigodno predavanje na tu temu održao je profesor.dr. Ivan Balta. Nakon predavanja,Udruga za njegovanje običaja Mađara izvela je prigodan program. Predsjednik Vijeća, g. Karlo Mađaroš, uručio je priznanje g-đi Margiti Budim, za požrtvovni rad na očuvanju jezika, pisma, kulture i običaja Mađara u Starim Jankovcima.

IMG_91008699605065.jpegIMG_91017267395061.jpegIMG_91063935916919.jpegIMG_91268821831314.jpegIMG_91323774263896.jpegIMG_91379106073927.jpeg

Obavijest za javnost o izradi Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja "Jošina 1" u Novim Jankovcima

Dokument možete preuzeti ovdje.

Godišnja skupština LD "Jastreb"

Dana 28.veljače 2015.godine u prostorijama lovačkog doma u Starim Jankovcima sa početkom u 16,00 sati održana je redovita izvještajna godišnja Skupština lovačkog društva "Jastreb" Stari Jankovci.

Skupštini su osim članova nazočili i gosti predstavnici susjednih lovačkoj društava Ld"Orao" Novi Jankovci, Ld "Vepar" Cerić kao i predstavnici udruga i društava iz Starih Jankovaca. Skupštinu su pozdravili upravitelj Šumarije Vukovar gosp. Andrija Kristić, predsjednik Mjesnih odbora gosp. Denis Travančić i na kraju načelnik općine Srari Jankovci gospodin Dragan Sudarević. Nakon otvaranja Skupštine i izbora radnih tijela , izviješća o radu u 2014. godini podnijeli su Predsjednik društva gosp. Ivo Lozić, Lovnik gosp. ATILA Kratofil, rizničar gosp. Srećko Krešić, voditelj streljačke sekcije gosp. Domagoj Bekavac te Predsjednik Nadzornog odbora gosp. Josip Adžić. Nakon rasprave sva izviješća su jednoglasno usvojena. Predstavljeni su Plan rada i Plan lova kao Financijski plan za 2015. godinu. Svi planovi su također nakon kraće rasprave jednoglasno usvojeni. Predstavljen je plan obilježavanja 80 obljetnice postojanja i djelovanja društva š kanimo dostojno obilježiti početkom rujna ove godine.

Skupštini su se obratili nazočni gosti poželjevši društvu uspješan rad u narednom razdoblju. Po zaključivanju rada Skupštine nastavljeno je nezaobilazno druženje uz lovačke specijalite.

fotografija(5).JPGfotografija(6).JPGfotografija(7).JPG

 

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Stari Jankovci

Dokument možete preuzeti ovdje.

Održana Javna tribina za Organizacije civilnoga društva i širu zajednicu

Predavanje o ulozi važnost OCD-a u povlačenju sredstava financiranih od strane EU i promicanje volonterizma u Općini Stari Jankovci i šire

 

Općinskoj vijećnici Stari Jankovci održano je prestavljanja projekta „EU projekt naša budućnost“. Odobrenog u okviru poziva na dostavu „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“. Operativni program "Razvoj ljudskih potencijala" 2007.–2013. Europski socijalni fond .Projekt sufinancira Europska unija iz Europsko  socijalnog fonda i Ureda za udruge   Vlade RH. Predsjednica Jasna Šajtoš ispred Udruge „Hrvatska žena „Stari Jankovci kao nositelja projekta  pozdravila je sve nazočne i zahvalila se na velikom odazivu.Dobrodošlicu su im poželjeli i partneri na projektu ispred Općine Stari Jankovci načelnik Dragan Sudarević a ispred Udruge „Digitalna budućnost društva „predsjednik Boris Dragičević. Prestavljanju projekta su  prisustvovalo četrnaest  različitih  Organizacije civilnoga društva sa područja Općine Stari Jankovci i šire  Vukovarsko-srijemske županije, prestavnici lokalne vlasti i ostali zainteresirani građani.Voditeljica projekta Karmela Kapular upoznala ih je s ciljevima projekta,projektnim aktivnostima i o ulozi važnosti Organizacija civilnoga društva u povlačenju sredstava financiranih od strane Europske unije.Glavni ciljevi projekta su ojačati kapacitete Organizacija civilnnoga društava za pisanje i provođenje EU projekata,poboljšati informatičku pismenost  kod OCD-a,propicati volonterizami ,volonterske aktivnost te poboljšati informiranost i suradnju između OCD-a  na području Općine Stari Jankovci i šire Vukovarsko – srijemske županije.Pročelnica Općine Stari Jankovci Dubravka Vrselja održala je predavanje o važnosti volonterizma u zajednici te ih upoznala sa osnovnim pojmovima vezanim za volontiranje, temeljnim načelima volontiranja, vrijednosti volontiranja, uvjetima volontiranja, pravima i dužnostima volontera.

20150220_175921.jpg20150220_180316.jpg20150220_180318.jpg20150220_184632.jpg20150220_184640.jpg20150220_184643.jpg

Stručno predavanje

pred.jpg