1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • Letak o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta

  Letak o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta požete preuzeti ovdje.

 • Održana druga radionica u sklopu projekta „Starost može biti prednost“

  U četvrtak 09. 10. 2014. godine, u 13:00 h, u prostoriji MO Srijemske Laze, u Srijemskim Lazama, održana je druga radionica projekta „Starost može biti prednost“, kojem je nositelj Udruga „Zlatna dob“ Stari Jankovci, uz partnerstvo Općine Stari Jankovci i Udruge „Hrvatska žena“ Stari Jankovci. Edukacija je o prevenciji bolesti karakterističnih za osobe treće životne dobi, aktivnom starenju, i to kroz prezentiranje vježbi prilagođenih osobama treće životne dobi, te pravima iz sustava socijalne skrbi. Prezentaciju o statusima i pravima iz sustava socijalne skrbi prezentirala je pročelnica JUO Općine Stari Jankovci -  Dubravka Vrselja. Prezentaciju o prevenciji bolesti prezentirala je patronažna sestra -  Zora Puđa, a prezentaciju i demonstraciju vježbi za osobe treće životne dobi prezentirala je dopredsjednica Udruge „Hrvatska žena“ Stari Jankovci - Karmela Kapular. Na radionicu se odazvalo 18 osoba treće životne dobi. Oni koji nisu bili u mogućnosti doći samostalno, osigurali smo im prijevoz kako bi mogli prisustvovati radionici. Polaznici radionice izuzetno su zadovoljni prezentacijama čemu svijedoče rezultati evaluacijskog upitnika.

  Projekt „Starost može biti prednost“ financira Mreža IRIS sredstvima Europske Unije u sklopu svog projekta „Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz osnaživanje regionalnih i nacionalnih mreža civilnog društva“. Taj projekt provodi Arbeiter-Samariter-Bund ( ASB ), zajedno sa svojim partnerima: OGI ( Organizacija za građanske inicijative, Hrvatska ), LIR   ( Lokalna inicijativa za razvoj, BiH ), EDC ( Edukativni centar Leskovac, Srbija ), CLARD ( Centar za pravnu pomoć i regionalni razvoj, Kosovo ) i SOS Telefon za žene i dijecu žrtve nasilja, Podgorica.

  Dokument možete preuzeti ovdje.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/starost-prednost{/AG}

 • Programi izravnih plaćanja 2015-2020 i upute poljoprivrednicima

  Dokument Programi izravnih plaćanja možete preuzeti ovdje.

  Dokument Upute poljoprivrednicima možete preuzeti ovdje.

 • Održana prva radionica o prevenciji bolesti kroz projekt „Starost može biti prednost“

  U utorak, 30. 09. 2014. godine, u prostoriji Općine Stari Jankovci, s početkom u 13:00 h održana je prva od tri radionice o prevenciji bolesti, aktivnom starenju i upoznavanje sa pravima iz sustava socijalne skrbi za osobe treće životne dobi s područja Općine Stari Jankovci. Na radionici je nazočilo 25 osoba treće životne dobi, što je izuzetno dobar rezultat jer smo kroz projekt „Starost može biti prednost“ predvidjeli da na svaku od tri radionice dođe minimalno 10 osoba treće životne dobi, dakle sveukupno 30 na sve 3 radionice. Veliki odaziv na prvoj radionici pokazuje da je potrebno više sadržaja za starije osobe u budućnosti, starije osobe treba što više moguće uključiti u razna događanja u lokalnoj zajednici. Nakon uvodnog pozdrava predsjednice Udruge „Zlatna dob“ Stari Jankovci i predstavljanja projekta,  uslijedilo je prezentiranje i upoznavanje osoba treće životne dobi sa pravima iz sustava socijalne skrbi, koje je prezentirala Dubravka Vrselja, pročelnica JUO Općine Stari Jakovci. Potom je patronažna sestra Zora Puđa, održala predavanje o 3 najčešće bolesti koje pogađaju osobe treće životne dobi, prevenciji tih bolesti, kao i načinu ishrane kod istih: visok krvni tlak, dijabetes i osteoporozu.  Polaznici radionice su bili izuzetno animirani i zainteresirani čemu su svjedočila i mnoga pitanja i podpitanja tokom predavanja. U trećem dijelu radionice dopredsjednica Udruge „Hrvatska žena“ Stari Jankovci prezentirala je vježbe prilagođene osobama treće životne dobi.

  Projekt Udruge „Zlatna dob“ Stari Jankovci, kojemu su partneri Općina Stari Jankovci i Udruga „Hrvatska Žena“ Stari Jankovci, financira Mreža IRIS sredstvima Europske Unije u sklopu svog projekta „Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz osnaživanje regionalnih i nacionalnih mreža civilnog društva“. Taj projekt provodi Arbeiter-Samariter-Bund ( ASB ), zajedno sa svojim partnerima: OGI ( Organizacija za građanske inicijative, Hrvatska ), LIR   ( Lokalna inicijativa za razvoj, BiH ), EDC ( Edukativni centar Leskovac, Srbija ), CLARD ( Centar za pravnu pomoć i regionalni razvoj, Kosovo ) i SOS Telefon za žene i dijecu žrtve nasilja, Podgorica.

  Dokument sa slikama možete preuzeti ovdje.

  {AG thumbWidth="400" thumbHeight="600" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/zlatna_dob2{/AG}

Kolona sjećanja "Brčko-Vukovar"

U nedjelju, 17.11.2013. Općinski načelnik gdin. Dragan Sudarević i predsjednik UDVDR-a Gdin. Luka Mamić sa članovima ogranka Stari Jankovci ugostili su kolonu sjećanja „Brčko-Vukovar“. 22 učesnika kolone sjećanja nadomak cilja su sa domaćinima položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim u Domovinskom ratu u znak sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.g. Nakon prigodnog domjenka gosti su se zaputili u herojski grad Vukovar.

1426443_1480051405553629_1511796174_n.jpg1450760_1480051442220292_1072259723_n.jpg1451580_1480051498886953_1789034070_n.jpg1456752_1480051482220288_1755981767_n.jpg1466188_1480051435553626_1081943351_n.jpg

Obavijest o privremenom prekidu vodoopskrbe

Poštovani,

Uslijed planiranih radova djelatnika HEP-a, u petak 22. studenog u vremenu od 09:00 do 10:00 sati doći će do privremenog prekida vodoopskrbe u mjestu Stari Jankovci.

Dan Mjesnog odbora Slakovci

Dokument možete preuzeti ovdje.

Javna rasprava o prijedlogu urbanističkog plana uređenja ,,JOŠINA 1." u Novim Jankovcima

javna_rasprava.jpg

Dokument možete preuzeti ovdje.

Obavijest

obav.jpg

Kad je golubica letjela

U organizaciji Društva »Rusnak«, a pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, 21. i 22. rujna 2013. godine održana je kulturna manifestacija »Kad je golubica letjela« u čijim je okvirima ostvareno više sadržaja. Ovogodišnja manifestacija, koja se pod tim nazivom održava po drugi put, posvećena je dvama značajnim jubilejima, a to su 70. godišnjica rođenja jezikoslovke dr. Eugenije Barić, rođene Hornjak (1943.–2013.) i 10. godišnjica od osnivanja Društva Rusina u Republici Hrvatskoj »Rusnak« (2003.–2013.).

U subotu, 21. rujna, u centru Starih Jankovaca položen je vijenac na spomen-obilježje, a zatim je skup i sve goste u općinskoj sali dočekao i pozdravio predsjednik Društva »Rusnak« i član Svjetskoga vijeća Rusina Mijo Šajtoš, potom načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević, saborski zastupnik za nacionalne manjine RH Veljko Kajtazi i predsjednik Svjetskoga vijeća Rusina Đuro Papuga. Održana su oba zasjedanja, ali savjetodavnoga karaktera jer su među nazočnima bili samo članovi delegacije iz Srbije, Ukrajine i Hrvatske. Zasjedanje Svjetskoga vijeća Rusina vodio je predsjednik Vijeća Đuro Papuga iz Srbije, a nazočni su bili i članovi Vijeća: Nikola Bobinec iz Ukrajine, Mijo Šajtoš iz Hrvatske i Petar Kiš, član Nadzornoga odbora, također iz Hrvatske. Kongresnu komisiju za prosvjetu vodila je Eugenija Vrabec, voditeljica Aktiva rusinskoga jezika Društva »Rusnak«, budući da je predsjednica Komisije Ksenija Međeši bila odsutna. S obzirom na to da je Kongresna komisija otvorenoga tipa, osim redovnih članova iz Srbije, Ukrajine i Hrvatske, na poziv Društva »Rusnak« zasjedanju je nazočila i dr. slavistike Hajnalka Firis iz Mađarske. Zapisnici će biti izneseni na dnevnom redu idućih zasjedanja Kongresa, gdje će biti razmatrani prijedlozi zaključaka.

Obavijest o odabiru zahtjeva za dodjelu sredstava za sufinanciranje

Dokument možete preuzeti ovdje.