1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • Javni poziv - Vozač kamiona

  Detalje možete vidjeti ovdje.

 • "Biciklirajmo zajedno – zdravo i sigurno“ i u Starim Jankovcima

  Dana , 27. lipnja od 9 do 13 sati, u mjestu Stari Jankovci, policijski službenici kontakt policije Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica nastavili su s provedbom aktivnosti u sklopu  lokalnog preventivnog projekta pod nazivom „Biciklirajmo zajedno – zdravo i sigurno“.

  Radi se o preventivnoj aktivnosti koja se odnosi na omogućavanje besplatne evidencije bicikala, a koja ima za cilj zaštititi bicikle od krađe te isto tako pomoći vlasnicima otuđenih bicikala u njihovom pronalasku, poticati zdrav način života te potaknuti bolju partnersku suradnju policije s lokalnom zajednicom.

  Projekt, koji je pokrenut na inicijativu policijskih službenika kontakt policije te prihvaćen i proveden od strane Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Vinkovci, od početka je naišao na pohvale i odobravanje velikog broja građana te je prepoznat i od strane Općine Andrijaševci te Općine Stari Jankovci, koje su donijele odluke o uključivanju u njegovu provedbu, na koji način je i mještanima navedenih općina omogućeno da besplatno evidentiraju svoj bicikl, a u nastavku provedbe Projekta planirana je s razine općina i nabava bicikla, koje bi policijski službenici koristili u obavljanju redovnih policijskih zadaća upravo u tim općinama.

  Za jednu „običnu“ subotu zabilježen je neočekivan odaziv mještana, pa je tako za vrijeme trajanja akcije besplatnog evidentiranja bicikla, u Starim Jankovcima evidentirano ukupno 111 bicikala.

  Da bi evidentirali svoj bicikl potrebno je ispuniti obrazac „Evidencijski list bicikla“ koji sadrži  podatke o vlasniku i biciklu. Uz popunjeni obrazac, kao vlasnik bicikla dobit ćete naljepnicu koju je potrebno nalijepiti na lako uočljivo mjesto na biciklu. Isto tako bicikl se fotografira, tako da u slučaju krađe policijski službenici na terenu, u roku samo nekoliko minuta mogu imati sve podatke o biciklu, sa svim njegovim obilježjima. Više informacija o samoj akciji građani mogu dobiti u Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica ili kod svog kontakt policajca.

  Smatramo kako je nastavak provedbe ovog lokalnog preventivnog projekta i u drugim sredinama bitan pokazatelj njegove uspješnosti, kao i podatak o smanjenju broja kaznenih djela krađa bicikla te podatak da je dosada kroz Projekt „Biciklirajmo zajedno – zdravo i sigurno“, evidentirano ukupno 1281  bicikl na području Grada Vinkovci te općina Andrijaševci i Stari Jankovci.

  Vijest možete pročitati i ovdje.

 • Javni poziv za dostavu prijave za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstveni upravni odjel Općine Stari Jankovci

  Dokument možete preuzeti ovdje.

 • Projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Slakovcima - II. faza

  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za sufinanciranje u 2015. godini prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Općini Stari Jankovci odobreno je 438.000 kn za projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Slakovcima-II faza.

  Detaljnije možete pročitati ovdje.

Registar ugovora 2014

Dokument možete preuzeti ovdje.

Programi izravnih plaćanja 2015-2020 i upute poljoprivrednicima

Dokument Programi izravnih plaćanja možete preuzeti ovdje.

Dokument Upute poljoprivrednicima možete preuzeti ovdje.

Održana prva radionica o prevenciji bolesti kroz projekt „Starost može biti prednost“

U utorak, 30. 09. 2014. godine, u prostoriji Općine Stari Jankovci, s početkom u 13:00 h održana je prva od tri radionice o prevenciji bolesti, aktivnom starenju i upoznavanje sa pravima iz sustava socijalne skrbi za osobe treće životne dobi s područja Općine Stari Jankovci. Na radionici je nazočilo 25 osoba treće životne dobi, što je izuzetno dobar rezultat jer smo kroz projekt „Starost može biti prednost“ predvidjeli da na svaku od tri radionice dođe minimalno 10 osoba treće životne dobi, dakle sveukupno 30 na sve 3 radionice. Veliki odaziv na prvoj radionici pokazuje da je potrebno više sadržaja za starije osobe u budućnosti, starije osobe treba što više moguće uključiti u razna događanja u lokalnoj zajednici. Nakon uvodnog pozdrava predsjednice Udruge „Zlatna dob“ Stari Jankovci i predstavljanja projekta,  uslijedilo je prezentiranje i upoznavanje osoba treće životne dobi sa pravima iz sustava socijalne skrbi, koje je prezentirala Dubravka Vrselja, pročelnica JUO Općine Stari Jakovci. Potom je patronažna sestra Zora Puđa, održala predavanje o 3 najčešće bolesti koje pogađaju osobe treće životne dobi, prevenciji tih bolesti, kao i načinu ishrane kod istih: visok krvni tlak, dijabetes i osteoporozu.  Polaznici radionice su bili izuzetno animirani i zainteresirani čemu su svjedočila i mnoga pitanja i podpitanja tokom predavanja. U trećem dijelu radionice dopredsjednica Udruge „Hrvatska žena“ Stari Jankovci prezentirala je vježbe prilagođene osobama treće životne dobi.

Projekt Udruge „Zlatna dob“ Stari Jankovci, kojemu su partneri Općina Stari Jankovci i Udruga „Hrvatska Žena“ Stari Jankovci, financira Mreža IRIS sredstvima Europske Unije u sklopu svog projekta „Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz osnaživanje regionalnih i nacionalnih mreža civilnog društva“. Taj projekt provodi Arbeiter-Samariter-Bund ( ASB ), zajedno sa svojim partnerima: OGI ( Organizacija za građanske inicijative, Hrvatska ), LIR   ( Lokalna inicijativa za razvoj, BiH ), EDC ( Edukativni centar Leskovac, Srbija ), CLARD ( Centar za pravnu pomoć i regionalni razvoj, Kosovo ) i SOS Telefon za žene i dijecu žrtve nasilja, Podgorica.

Dokument sa slikama možete preuzeti ovdje.

Publication2.jpg

Internet 50+, zašto ne?

plakat2.jpg

Udruga „Zlatna dob“ Stari Jankovci - POZIV

Udruga „Zlatna dob“ Stari Jankovci, u partnerstvu sa Općinom Stari Jankovci i Udrugom „Hrvatska žena“ Stari Jankovci, organizira radionice s ciljem prevencije bolesti karakterističnih za osobe treće životne dobi, poticanje aktivnog starenja, te pomoći kod ostvarivanja prava iz sustava socijalne skrbi.

Prva od četiri radionice održati će se u utorak 30. 09. 2014.godine, u prostoriji Općine Stari Jankovci   ( Dr. F. Tuđmana  1 )  s početkom u 13:00 h.

Predavači na radionici će biti: Dubravka Vrselja - spec. publ. adm.,
Zora Puđa – prvostupnica sestrinstva i
Karmela Kapular.

Radionica se provodi u sklopu projekta Udruge  „Zlatna dob“ Stari Jankvoci „Starost može biti prednost“.

Cilj radionica je unaprijediti kvalitetu života osoba treće životne dobi s područja Općine Stari Jankovci, i to onih koji su korisnici socijalnih usluga pomoći u kući ali i svih drugih, smanjiti socijalnu izoliranost i osamljenost osoba treće životne dobi, stjecanje novih vještina i znanja, senzibiliziranje javnosti za povećane potrebe osoba treće životne dobi.

Projekt Udruge „Zlatna dob“ Stari Jankovci financira Mreža IRIS, sredstvima Europske Unije, i to u sklopu svog projekta „Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz osnaživanje regionalnoh i nacionalnih mreža civilnog društva“. Taj projekt provodi Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), zajedno sa svojim partnerima iz Belgije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova.

Publication2.jpg

Mjesni odbor Srijemske Laze

Velikom angažiranošću predsjednice Mjesnog odbora gđice. Milice Nonković te radom za opće dobro korisnika zajamčene minimalne naknade nastavilo se sa radom na uređenju naselja – pripreme za novi izgled centra naselja su u tijeku.

image001.jpgimage002.jpgimage003.jpgimage004.jpg

Dječji vrtić "Krijesnica Jankovci" - Poziv roditeljima


DJEČJI VRTIĆ
„KRIJESNICA JANKOVCI“
Dr. F. Tuđmana 13
32241 STARI JANKOVCI

Temeljem odredbi Pravilnika o sadržaju i trajanju programa predškole („Narodne novine“RH 107/2014.) ravnateljica vrtića upućuje

POZIV RODITELJIMA


Pozivaju se svi roditelji/skrbnici djece koja će napuniti 6 godina starosti do 31. ožujka 2015. godine sa područja Općine Stari Jankovci da upišu djecu za pohađanje obveznog programa predškolskog odgoja. U navedeni program predškole upisuju se sva djeca koja ne pohađaju vrtić (roditeljska je obveza upisa djece za pohađanje programa predškole). Djeca upisana u vrtić prolaze navedeni program u vrtiću i za njih nije potrebno nikakvo dodatno upisivanje ili prebacivanje iz vrtića u navedeni program.
Molimo sve obveznika da se jave u Dječji vrtić „Krijesnica Jankovci“, Stari Jankovci – radi upisa i predbilježbe za pohađanje predškolskog programa.Ravnateljica
Gordana Radić, prof.