1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • DANI STARIH JANKOVACA

  {AG thumbWidth="700" thumbHeight="500" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak197{/AG}

 • Obilježen Dan Općine Stari Jankovci

  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim braniteljima te svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom općinskih priznanja počeo je program obilježavanja Dana općine Stari Jankovci koji se održava od 22. do 30. travnja.

  Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, među ostalima, bili su ministar gospodarstva Tomislav Panenić, zamjenik župana Željko Cirba, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, dopredsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, načelnici i načelnice susjednih općina, kao i izaslanstvo općine Žepče.

  - Slavimo 23. godišnjicu konstituiranja prve sjednice Općinskog vijeća, a naša proslava proteže se kroz deset dana, za što smo pripremili bogat program. Kad pogledamo proteklu godinu, moramo biti zadovoljni. Naime, realizirano je izvršenje veće od 1.500.000 kuna od prosjeka izvršenja proračuna posljednjih nekoliko godina. Od kapitalnih ulaganja tijekom protekle godine završeni su radovi na rekonstrukciji Vatrogasnog doma u Slakovcima ukupne investicije od dva milijuna kuna. Uveli smo primarno sortiranje otpada, kroz kompostere i kante koje smo dostavili svim kućanstvima. Za potrebe prikupljanja otpada kupljeno je specijalizirano vozilo za skupljanje komunalnog i biootpada s nadogradnjom zapremnine 16 kubika. Vrijednost vozila je 994.500 kuna plus PDV sufinancirano s 80 posto sredstava od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, odnosno 795.600 kuna za koje je trgovačko društvo Eko Jankovci koje je u stopostotnom vlasništvu Općine uposlilo jednog radnika za rad na skupljanju i odvozu komunalnog otpada - rekao je Dragan Sudarević, načelnik općine Stari Jankovci, o protekloj godini.

  Kad je riječ o ovoj godini, puno je planova, među kojima je rekonstrukcija javne rasvjete, prioriteti su gradnja doma kulture Novi Jankovci, parkirališta kod groblja u Novim Jankovcima, energetska obnova zgrade, tzv. stare škole u Starim Jankovci i Doma kulture u Oroliku te asfaltiranje pristupne ceste prema groblju u Srijemskim Lazama, rekonstrukcija cesta Nikole Tesle i braće Radić u Starim Jankovcima te gradnja reciklažnog dvorišta.

  Ministar gospodarstva Tomislav Panenić u svom govoru istaknuo je kako ima puno pomaka u općini Stari Jankovci.

  - Meni je zadovoljstvo kad dođem u općinu Stari Jankovci, vidim brojne projekte koji su realizirani, to je samo pokazatelj uspješnog rada - rekao je Panenić.

  Načelnik Sudarević i predsjednik Općinskog vijeća Ivo Radić uručili su plakete i grb općine Stari Jankovci. Plakete općine dobili su: Hrvatski centar za razminiranje za područje društvenih djelatnosti i humanitarnog djelovanja, Slavica Topić za područje kulture, Trgovačko društvo Protok Srijemske Laze za područje gospodarstva, Ivan Graovac iz Novih Jankovaca za područje društvenih djelatnosti - razvoj civilnog sektora. Grb su dobili Kata Vidović iz Starih Jankovaca za područje kulture i Ivan Jakšić iz Slakovaca za područje društvenih djelatnosti.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak196{/AG}

   

 • Radionica Kompostiranje

  {AG thumbWidth="700" thumbHeight="500" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak195{/AG}

 • OBAVIJEST UDRUGAMA – SVIMA

  Sukladno sklopljenim Ugovorima o dodjeli financijskih sredstava – ne zaboraviti na:

  Članak 4.

  Radi kontrole namjenskog korištenja sredstava korisnik se obvezuje da će davatelju dostaviti Izvještaj o provedbi programa/projekta koji treba sadržavati:

  a)     Opisni izvještaj - dostavlja elektroničkom poštom na mail: opcina-stari-jankovci@vk.t-com.hr, ili u papirnom obliku na urudžbeni zapisnik,

  b)    Financijski izvještaj - dostavlja ga elektroničkom poštom na mail: opcina-stari-jankovci@vk.t-com.hr, ili u papirnom obliku na urudžbeni zapisnik, uz detaljno dokumentiranje svih troškova i priloge:

  ·   za bezgotovinska plaćanja: preslike računa (R1 ili R2) koji glase na korisnika te pripadajuće bankovne izvode

  ·   za gotovinska plaćanja: preslike računa (R1 ili R2) koji glase na korisnika, preslike isplatnica iz blagajne i blagajničkog izvješća

  ·   ostalu dokumentaciju: putne naloge s pripadajućim prilozima, dokumente na temelju kojih su obavljana plaćanja (ugovori, sporazumi, obračuni honorara) i sl.

  Davatelj će pisanim putem potvrditi prijem Izvještaja s potrebnom pratećom dokumentacijom i njegovo prihvaćanje u roku od najkasnije 30 dana.

  Priloge vezane uz provedbu programa/projekta i dokaze o provedbi projektnih aktivnosti (potpisne liste, evaluacijske listiće, fotografije s događanja, primjerke publikacija i dr.) korisnik podnosi sukladno Ugovoru kao i završni izvještaj o provedbi i to u roku od najkasnije 15 dana nakon isteka izvještajnog razdoblja. Izvještaji se podnose na propisanim obrascima davatelja.

  Zahtjev za plaćanjem dostavlja se za svako izvještajno razdoblje.

  Dokumente možete preuzeti ovdje.

Dani Starih Jankovaca

Smotra folklora 2015.jpg

EU projekt "Naša budućnost"

EKO – RADIONICE

U prostorijama Udruge „Hrvatska žena „Stari Jankovci provedene su  tri  Eko-radionice .Radionice su provodile voditeljica projekta Karmela Kapular i Tanja Vidović  trenerica  za volontere sa deset volontera. Na radionicama su se  izrađivali  razni predmeti (razglednice, cvijeće torbice  i sl.) Sav potrebni materijal za radionice je financiran iz projekta „Eu projekt naša budućnost“ koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Kreativne radionice su bile  namijenjene  prvenstveno marginaliziranim skupinama građana (žene, nezaposleni i sl.), a sudjelovali su  ostali zainteresirani građani i djeca.

EU projekt "Naša budućnost"

EDUKACIJA ZA VOLONTERE

U Općinskoj vijećnici Stari Jankovci od 20-25.04.2015 godine održana je edukacija za volontere u sklopu projekta „Eu projekt naša budućnost“čiji je nositelj udruga „Hrvatska žena“Stari Jankovci a partneri  na projektu Općina Stari Jankovci i Udruga „Digitalna budućnost društva“ Stari Jankovci..Korisnici projekta bili su Organizacije civilnoga društva koje  djeluju na području Općine Stari Jankovci i  ostali zainteresirani građani. Edukaciju za volontere  je vodila trenerica za volontere  Tanja Vidović iz udruge „Zlatna dob“. Na edukaciji za volontere sudjelovalo je 20 osoba. Sudionici edukacije su upoznati sa zakonom o volontiranju , načelima volontiranja ,pravima volontera i dr.

DSC08109.JPGDSC08112.JPGDSC08119.JPGDSC08154.JPGDSC08166.JPGDSC08167.JPG

Objava biračima

Dokumente možete preuzeti ovdje.

Udruga za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci

Udruga za njegovanje običaja Mađara 02.05.2015.godine organizirala je program uz  tradicionalno podizanje „Majskog drveta“ ispred „Mađarske kuće“ na adresi N.Tesle 4. u Starim Jankovcima. 
Na samom početku, predsjednica Udruge, gospođa Margita Budim kratko pozdravila je prisutne goste, mještane Općine Stari Jankovci  i druge pozvane goste iz Vinkovaca, Marinaca, Čakovaca  i Vukovara,  a zatim je riječ prepustila predsjedniku Vijeća Mađarske Nacionalne Manjine Općine Stari Jankovci, gospodinu Karlu Mađaroš koji je također pozdravio prisutne goste i sve mještane, ujedno je iskoristio priliku napomenuti da nam predstoje izbori, zatim se osvrnuo na obnovu koja će uslijediti u Mađarskoj kući, te zajedno sa predsjednicom Udruge za njegovanje običaja Mađara pozvao sve prisutne da uz glazbu koju su svirali, već svima nama poznati „Quattro band“ zajedno podignemo „Majsko drvo“. Nakon što je drvo podignuto, plesalo se oko njega uz glazbu. Tada su članovi Udruge za njegovanje običaja Mađara nastupili sa  prigodnim programom  dječje folklorne grupe i mješovitog zbora. Kada je priredba završila, zamolili smo sve prisutne da se pridruže večeri – organizirali smo kuhanje ribljeg paprikaša (fiša) za sve goste. Fiš je bio jako ukusan, svaka čast kuharima, a nakon večere još smo se dugo zabavljali uz zvukove orkestra. Našoj tradiciji se pridružio i gospodin Josip Kel, predsjednik Koordinacije Nacionalnih Manjina Vukovarsko – Srijemske Županije i predsjednik Vijeća Mađarske Nacionalne Manjine Vukovarsko – Srijemske Županije koji je ujedno i pokrovitelj tradicionalnog podizanja „Majskog drveta“. Zahvaljujemo se svima koji su se pridružili obilježavanju naše tradicije, svima koji su nas podržali i koji nas uvijek podržavaju u svim našim aktivnostima.

Javna rasprava

Scan1 (7)-page-001(1).jpg

Dokumente možete preuzeti ovdje.

JAVNI NATJEČAJ

Općina Stari Jankovci raspisala je N A T J E Č A J - za prijem u javne radove u Općini Stari Jankovci temeljem Programa javnih radova pod nazivom „ Revitalizacija javnih površina i zaštita okoliša“ trajanja do 6 mjeseci, a kojeg će provesti u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Broj traženih radnika/ca : 20 osoba

Molimo sve buduće kandidate da dobro prouče zatražene uvjete, te da se potom jave sa svom potrebnom dokumentacijom.

Dokument možete preuzeti ovdje.