1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • Vijeće srpske nacionalne manjine

  Svečano obilježena pravoslavnu Novu Godinu. Djeci je Djed Mraz podijelio paketiće. Svečanost su uveličali gosti -  predsjednica Mjesnog odbora Milica Nonkovic, donacelnik Sinisa Šuša i učiteljice Osnovne skole „Jankovci“, Područne škole iz Srijemskih Laza.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak133{/AG}

 • JAVNI POZIV ZA DOSTAVU STARIH FOTOGRAFIJA

  {AG thumbWidth="400" thumbHeight="600" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak131{/AG}

 • Edukacija za održivu uporabu pesticida

  {AG thumbWidth="400" thumbHeight="600" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak132{/AG}

 • VIJEĆE MAĐARSKE NACIONALNE MANJINE OPĆINE STARI JANKOVCI

  Povodom božićnih blagdana, Vijeće mađarske nacionalne manjine je, u suradnji s velečasnim Vladimirom Sedlakom, na dan sv. Stjepana organiziralo održavanje svete mise na mađarskom jeziku. Pripadnici naše manjine u lijepom su se broju odazvali na svetu misu, pjevali i molili na svom materinjem jeziku. Nakon svete mise, u prostorima "Mađarske kuće" priredili smo druženje uz prigodan domjenak. Vijeće je sudjelovalo i u nabavci poklon-paketića za svu djecu koja su članovi Udruge za njegovanje običaja Mađara, kao i za djecu koja uče mađarski jezik u Osnovnoj školi.

  SVIM ŽITELJIMA NAŠE OPĆINE ŽELIMO SRETNU I USPJEŠNU NOVU GODINU!

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak130{/AG}

Poziv na edukativni skup: Proizvodnja češnjaka na prostoru Vukovarsko-srijemske županije, stanje i perspektive

Dokument možete preuzeti ovdje.

Prijedlog izmjena i dopuna Procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od prirodnih i tehničko – tehnoloških nesreća i katastrofa i velikih nesreća za područje Općine Stari Jankovci

Dokumente možete preuzeti ovdje.

Predavanje "Kako izaći iz obiteljsko​g nasilja?"

Dana  19. ožujka 2014. godine u 17 sati u Starim Jankovcima, vijećnici Općine Stari Jankovci u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova općine Stari Jankovci održano je predavanje na temu:“ Kako izaći iz obiteljskog nasilja? „ Na predavanju su sudjelovali djelatnice i djelatnik PU Vukovarsko-srijemske, Marina Bukal, Mirna Marić i Željko Marošević, te  predsjednica Povjerenstva Branka Lučić. Obuhvaćene su teme vezane uz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, postupanju policije i pravosudnih tijela, prava žrtava, informacije o tijelima i organizacijama u kojima žrtve obiteljskog nasilja mogu potražiti pomoć, te kako osobe koje dolaze u kontakt sa žrtvama mogu pomoći.

Gost predavanja bio je i dožupan Đorđe Čurčić, predsjednik Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko srijemske županije, koji je istaknuo da je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Općine Stari Jankovci jedino povjerenstvo na općinskoj razini koje djeluje na području naše županije, te pružio podršku daljnjim aktivnostima ovog Povjerenstva i pozvao na uključivanje u rad Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije u provođenje aktivnosti Akcijskog plana za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova.

Predavanje je popratio velik broj sudionika, a po završetku potaknuta je vrlo živa rasprava što ukazuje da su mještani i mještanke općine Stari Jankovci zainteresirani za teme iz područja ravnopravnosti spolova.

Upravo imajući ovo u vidu predsjednica Povjerenstva na kraju je istaknula da je ovo predavanje samo jedna u nizu aktivnosti koje ovo povjerenstvo planira u idućoj godini, te kako smatra da će se njihovom provedbom u nekim segmentima omogućiti bolje upoznavanje problematike ravnopravnosti spolova na području Općine Stari Jankovci, što će pridonijeti efikasnijem i ravnopravnijem ostvarivanju ljudskih prava te uklanjanju svih oblika rodno uvjetovane diskriminacije na svim područjima, a posebice političkom, gospodarskom, društvenom, kulturnom, građanskom i obiteljskom.

Više o tome možete pročitati ovdje.

(Predsjednica povjerenstva, Branka Lučić, dipl. iur.)

Javni natječaj za prodaju nekretnina

Dokument možete preuzeti ovdje.

Održana 7. Sjednica Općinskog vijeća

Dokumente možete preuzeti ovdje.

Zadnja oranica bez mina

oranica.jpg

Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, do kraja 2014. godine oranice u Osječko - baranjskoj i Vukovarsko - srijemskoj županiji bit će očišćene od mina.

U Starim Jankovcima obilježen je završetak razminiranja 80.000 četvornih metara oranica. Ovo je jedna od zadnjih poljoprivrednih površina na prostoru Starih Jankovaca i nastavak je ostvarenja nacionalnog programa. Na području Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske županije u drugom i trećem kvartalu rješavat će se oranice, a s Hrvatskim šumama rješavamo dijelove šumskih površina. Ako se sve bude odvijalo po planu, problem s minama bit će riješen u cijelosti, rekao je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec. Obilježavanju završetka razminiranja nazočio je  predsjednik uprave HEP-a Tomislav Šerić koji je naglasio da je HEP prošle godine za razminiranje donirao 2.200.000 kuna, a od 1998. do danas više od 70 milijuna kuna. Do 2019. godine Hrvatska bi trebala biti očišćena od mina, a hoćemo li uspjeti, ovisi o nama, istaknula je ravnateljica ureda za razminiranje Dijana Pleština te dodala kako je potrebno 360 do 400 milijuna eura da se cijela Hrvatska razminira. Osim ovih 80.000 četvornih metara ostaje još 112.000 četvornih metara minski sumnjivog područja oranica za čije je razminiranje jučer potpisan ugovor i kroz tri mjeseca oranice u općini će biti očišćene, rekao je načelnik općine Dragan Sudarević. Dovršetkom poslova Općina Stari Jankovci imat će još 5 četvornih kilometara  minski sumnjivog područja isključivo šumskih površina u vlasništvu Hrvatskih šuma.

Prošloga je tjedna, prilikom obilježavanja 16. obljetnice djelovanja Hrvatskog centra za razminiranje istaknuto da je Hrvatska za godinu dana 680 četvornih kilometara minski sumnjivih površina smanjila na 613, a u Osječko- baranjskoj županiji sa 111 na 89,5 minski sumnjivih četvornih kilometara. Dinamika nije zadovoljavajuća, ali u HCR vjeruju da će u Hrvatskoj biti uklonjene mine do 2019. godine.

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PRIJAVE ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA U JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL OPĆINE STARI JANKOVCI

Dokument možete preuzeti ovdje.