1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • Savjetovanje s javnošću

   

  Nacrt Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog  i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog prikupljanja  otpadnog papira, metala, stakla i plastike te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na području Općine Stari Jankovci“

  Poziv na sudjelovanje u savjetovanju sa zainteresiranom javnošću

  Općinski načelnik Dragan Sudarević, ing.el., utvrdio je Nacrt Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog  i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog prikupljanja  otpadnog papira, metala, stakla i plastike te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na području Općine Stari Jankovci.

  Budući je riječ o Odluci kojom se uređuju pitanja od šireg interesa odlučio je da se prije  upučivanja prijedloga ove Odluke na sjednicu Općinskog vijeća provede postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

  Postupak savjetovanja provest će se, sukladno Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata ("Narodne novine" broj 140/09.) s mogućnošću sudionika da elektronskom poštom – opcina-stari-jankovci@vk.t-com.hr ili u pisanom obliku na adresu Općina Stari Jankovci, Dr. F. Tuđmana 1, 32241 Stari Jankovci -  dostave svoje komentare, primjedbe i prijedloge prema na stranicama raspoloživom obrascu.

  Pozivamo vas na sudjelovanje u postupku Savjetovanja, za koju potrebu vam je na raspolaganju utvrđeni Nacrt Odluke i obrazac sudjelovanja u savjetovanju .

  Dokumente možete preuzeti ovdje.

 • Proglašenje elementarne nepogode za područje Vukovarsko-srijemske županije

  {AG thumbWidth="600" thumbHeight="800" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak167{/AG}

 • Obavijest za proizvođače jabuka

  Poštovani, Ministarstvo poljoprivrede se kao i prošle godine odlučilo za provedbu postupka povlačenja s tržišta jabuka za slobodnu distribuciju humanitarnim organizacijama i ustanovama socijalne skrbi, ustanovama za predškolski odgoj i srednjoškolsko i osnovnoškolsko  obrazovanje (osim onih koji sudjeluju u Shemi školskog voća), bolničkim ustanovama i kaznenim tijelima, u ukupnoj količini od 5.150 t jabuka. Potpora će se isplatiti proizvođačima jabuka za postupak povlačenja s tržišta za slobodnu distribuciju. Pravo na potporu ostvaruje proizvođač  koji podnosi Zahtjev za isplatu potpore Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Sam postupak povlačenja jabuka sa tržišta započinje slanjem Obavijesti o povlačenju navedenoj Agenciji. Svi obrasci nalaze se na web stranici www.apprrr.hr te ih je prije slanja potrebno popuniti i ispunjene poslati od ponedjeljka do petka tijekom radnog vremena od 08:00 do 16:00 h na e-mail adresu: intervencije.kontrola@apprrr.hr

  Više o tome ovdje.

 • ZAPOČELI JAVNI RADOVI U OPĆINI STARI JANKOVCI

  S prvim radnim danima mjeseca kolovoza, započela je provedba javnih radova na području Općine Stari Jankovci. Temeljem  mjera aktivne politike zapošljavnja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – javni radovi, posao je dobilo 20 osoba sa područja Općine Stari Jankovci, a sa radom su započeli 03.08.2015. godine. Četiri mjeseca, radnici će raditi u  skladu sa programom javnih radova na području Općine, a odnose se na  revitalizaciju javnih površina i gospodarenje okolišem, te pomoć starijim i nemoćnim osobama. Ciljane skupine ovog programa su dugotrajno nezaposlene osobe koje nisu nastavile školovanje nakon osnovne škole ili su dugotrajno nezaposlene osobe nakon što su završile srednju školu. Općina Stari Jankovci osigurava sva potrebna sredstva za rad, dok brutto plaće radnika osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje. Programom javnih radova nastoji se bar donekle smanjiti problem nezaposlenosti i tako doprinijeti povećanju kvalitete života u lokalnoj zajednici.

  {AG thumbWidth="600" thumbHeight="400" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak166{/AG}

Udruga za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci

Dana 07.11.2014.godine Udruga za njegovanje običaja mađara Stari Jankovci i Savez mađarskih Udruga iz Belog Manastira organizirali su manifestaciju „Mađarska narodna pjesma čeka“ – solo pjevanje mađarskih narodnih pjesama starijih osoba iz naše i Osječko-Baranjske županije. Prisustvovalo je preko trideset osoba, žiri je ocjenjivao pjevanje učesnika i veoma smo zadovoljni što je žiri smatrao da su izvođači veoma kvalitetno i lijepo pjevali. Program je bio zaista lijep; poslije obaveznog dijela uslijedilo je zajedničko druženje uz pjesmu i zabavu koju kao što je i Predsjednica žirija, gđa. Horvat Pecsi Maria rekla da je veoma počašćena prisustvovati ovom predivnom okruženju gdje Udruga podržava i daje potporu starijim osobama da im se uljepšaju dani kada očekuju poštivanje. Htjeli bi napomenuti da se Udruga brine o starijima i nastoji uljepšati njihove dane i pomoći im da se osjećaju ugodno i korisno.

Dječja folklorna grupa Udruge za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci je dana 15.11.2014.godine nastupala na Smotri dječjih folklornih skupina u Batini. Nastupali su s Felcsiki i Szeki plesovima. Moramo ih pohvaliti, jer su svojim nastupom bili među najboljima. Na nastupima je vidljivo njihovo znanje koje stječu redovitim dolaskom na probe folklora i svojim trudom. Nakon nastupa domaćini su nas ugostili sa večerom, nakon koje smo se vratili svojim kućama.

10-3 (1).JPGd1dea4b78021cc8a0f1a8e676a31df3e_L (1).jpgDSC_0176.JPGP1560154.JPGP1560155.JPGP1560156.JPG

Novi Zakon o udrugama i Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija

udruge_zakon.jpg

Poziv na prijavu Projekata udruga u Vukovarsko–srijemskoj županiji za dodjelu financijske potpore u 2015. godini

 

Dokument možete preuzeti ovdje.

Za pomoć se možete obratiti:

Mladen Markešić, struč.spec.oec.
Ured TINTL
Voditelj Ureda TINTL
Trg dr F. Tuđmana bb
32 249 Tovarnik
tel. +385 (0) 32 524 944
fax. +385 (0) 32 524 945
mob. +385 (0) 98 904 9990

Udruga za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci

Udruga za njegovanje običaja Mađara je sa svojom dječjom folklornom grupom u subotu, dana 08.11.2014.godine nastupala na Dječjoj multinacionalnoj smotri folklora u Laslovu. Osim nas, tamo su nastupale folklorne grupe i Kud-ovi iz Korođa, Vardarca, Petrovaca, Slavonskog Broda, Vinkovaca i ostalih mjesta. Mi smo se predstavili sa Felcsiki i Szeki plesovima. Dobili smo pohvale za predivan, potpun i kvalitetan nastup. Sva djeca bila su oduševljena nastupom. Također smo imali priliku za upoznavanjem, razmjenom iskustava, kontakta, te se nadamo suradnji i u budućnosti. Nakon nastupa uživali smo u pripremljenoj večeri i kolačima,...djeca su oduševljena! Iznenađeni smo nastupom naših najmlađih članova, koji su tek počeli plesati u ovoj dječjom folklornoj grupi (jer su dosad bili u igraonici), a već na pozornici djeluju kao profesionalci; .....priupitali smo ih: „Dali vas je bilo malo strah prije nastupa?“; Jednom riječju su nam jednoglasno odgovorili: „Ne“... - toliko smo ponosni na njih i sve ostale koliko su puni samopouzdanja, kulturni i pristojni, .....svaka im čast!

DSC_0001.JPGDSC_0017.JPGDSC_0018.JPGDSC_0039.JPGDSC_0047.JPGDSC_0053.JPG

14. STUDENI - SVIJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

Povodom svijetskog dana šećerne bolesti organizira se mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka u petak 14.11.2014. :
-   djelatnicima Općine Stari Jankovci  od 06.30h - 07.00h u prostorijama općine
-   svim zainteresiranim građanima u ambulanti Stari Jankovci od 07.00h - 10.00h.

patronažna sestra Zora Puđa

NOVI PROPISI O POSTUPANJU KOMUNALNIH REDARA

Temeljem Zakona o građevinskoj inspekciji koji je 2014. godine stupio na snagu jedna od novina je i odredba vezana za postupanje komunalnih redara u obavljanju nadzora propisanim zakonom.
Ovlasti i obveze komunalnih redara, kao i obveze stranaka i javnopravnih tijela mogu se pogledati u Zakonu o građevinskoj inspekciji NN 153/13 (članak 42. do članka 60.) a Zakon možete preuzeti OVDJE.
Na temelju članka 3. Zakona o građevinskoj inspekciji, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je i naputke o novčanim kaznama za fizičke i pravne osobe koje izriču komunalni redari u provedbi ovog zakona.
Naputak o novčanim kaznama koje izriču komunalni redari u provedbi Zakona o građevinskoj inspekciji
Naputak o novčanim kaznama koje izriču građevinski inspektori u provedbi Zakona o građevinskoj inspekciji
Stoga, mole se građani Općine Stari Jankovci da obrate pozornost na donesene novine zbog velikih novčanih kazni koje su određene ovim naputcima.

NOVA ODLUKA O KOMUNLANOM REDU

UDRUGA ZA NJEGOVANJE OBIČAJA MAĐARA

RADIONICA POVODOM JESENI – PARTY ZA DJECU – SMOTRA ZBOROVA „POZDRAV JESENI“ – NASTUP DJEČJE FOLKLORNE GRUPE U KOROĐU

Stigla je jesen!
Udruga za njegovanje običaja Mađara je kroz radionicu „Boje jeseni“ obilježilo ovo godišnje doba. Djeca su skupljala lišće raznih boja i sa svojom voditeljicom ukrasili drvo jeseni koja ukrašava „Mađarsku kuću“, dok ne stigne zima, kada ćemo povodom nadolazećih praznika Djed Mraz imati svoje mjesto u „Mađarskoj kući“.
Voditeljica dječje folklorne grupe sa nekoliko odraslih članova Udruge organizirala je party za djecu u „Mađarskoj kući“. Uz veselu glazbu nizala su se razna natjecanja za djecu od 5 do 14 godina, pobjednici su dobili i skromne nagrade, a vrhunac je bila modna revija, gdje su se djevojčice iskazale, a u žiriju su većinom sjedili dječaci.
Kroz takav rad se trudimo učvrstiti samopouzdanje djece, poticati kreativnost, socijalizirati ih i ojačati im zajedništvo.
U Domu kulture smo 18.10.2014.godine organizirali smotru zborova pod nazivom „Pozdrav jeseni“. Na uspješnu smotru su nam gostujući zborovi stigli iz Osječko-Baranjske županije, iz Darde, Belog Manastira, Luga, Vardarca i iz Osijeka, zatim iz Mađarske nam je došao mješoviti zbor iz Nagydobsza, iz naše županije su nam gosti došli iz Laslova, Korođa i iz Vinkovaca, a i susjedstva, iz bačke Palanke je također stigao mješoviti zbor.
ZahvaljuJmo načelniku Općine Stari Jankovci na potpori za tu manifestaciju.
Naša dječja folklorna grupa je 19.10.2014.godine gostovala u Korođu na Smotri dječjih folklornih grupa. Plesali su „Felcsiki“ i „Szeki“ spletove veoma uspješno.
Ponosni smo na njih.