1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • Udruga za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci

  Dana 07.11.2014.godine Udruga za njegovanje običaja mađara Stari Jankovci i Savez mađarskih Udruga iz Belog Manastira organizirali su manifestaciju „Mađarska narodna pjesma čeka“ – solo pjevanje mađarskih narodnih pjesama starijih osoba iz naše i Osječko-Baranjske županije. Prisustvovalo je preko trideset osoba, žiri je ocjenjivao pjevanje učesnika i veoma smo zadovoljni što je žiri smatrao da su izvođači veoma kvalitetno i lijepo pjevali. Program je bio zaista lijep; poslije obaveznog dijela uslijedilo je zajedničko druženje uz pjesmu i zabavu koju kao što je i Predsjednica žirija, gđa. Horvat Pecsi Maria rekla da je veoma počašćena prisustvovati ovom predivnom okruženju gdje Udruga podržava i daje potporu starijim osobama da im se uljepšaju dani kada očekuju poštivanje. Htjeli bi napomenuti da se Udruga brine o starijima i nastoji uljepšati njihove dane i pomoći im da se osjećaju ugodno i korisno.

  Dječja folklorna grupa Udruge za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci je dana 15.11.2014.godine nastupala na Smotri dječjih folklornih skupina u Batini. Nastupali su s Felcsiki i Szeki plesovima. Moramo ih pohvaliti, jer su svojim nastupom bili među najboljima. Na nastupima je vidljivo njihovo znanje koje stječu redovitim dolaskom na probe folklora i svojim trudom. Nakon nastupa domaćini su nas ugostili sa večerom, nakon koje smo se vratili svojim kućama.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/udruga_madjara2{/AG}

 • Novi Zakon o udrugama i Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="500" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/udruge{/AG}

 • Poziv na prijavu Projekata udruga u Vukovarsko–srijemskoj županiji za dodjelu financijske potpore u 2015. godini

   

  Dokument možete preuzeti ovdje.

  Za pomoć se možete obratiti:

  Mladen Markešić, struč.spec.oec.
  Ured TINTL
  Voditelj Ureda TINTL
  Trg dr F. Tuđmana bb
  32 249 Tovarnik
  tel. +385 (0) 32 524 944
  fax. +385 (0) 32 524 945
  mob. +385 (0) 98 904 9990

 • Udruga za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci

  Udruga za njegovanje običaja Mađara je sa svojom dječjom folklornom grupom u subotu, dana 08.11.2014.godine nastupala na Dječjoj multinacionalnoj smotri folklora u Laslovu. Osim nas, tamo su nastupale folklorne grupe i Kud-ovi iz Korođa, Vardarca, Petrovaca, Slavonskog Broda, Vinkovaca i ostalih mjesta. Mi smo se predstavili sa Felcsiki i Szeki plesovima. Dobili smo pohvale za predivan, potpun i kvalitetan nastup. Sva djeca bila su oduševljena nastupom. Također smo imali priliku za upoznavanjem, razmjenom iskustava, kontakta, te se nadamo suradnji i u budućnosti. Nakon nastupa uživali smo u pripremljenoj večeri i kolačima,...djeca su oduševljena! Iznenađeni smo nastupom naših najmlađih članova, koji su tek počeli plesati u ovoj dječjom folklornoj grupi (jer su dosad bili u igraonici), a već na pozornici djeluju kao profesionalci; .....priupitali smo ih: „Dali vas je bilo malo strah prije nastupa?“; Jednom riječju su nam jednoglasno odgovorili: „Ne“... - toliko smo ponosni na njih i sve ostale koliko su puni samopouzdanja, kulturni i pristojni, .....svaka im čast!

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/udr_mad{/AG}

Održana 6. Sjednica Općinskog vijeća

Dokumente možete preuzeti ovdje.

Povelja o suradnji i prijateljstvu između Općine Žepče (Federacija Bosne i Hercegovine) i Općine Stari Jankovci (Republika Hrvatska)

17.12.2013. u 12.00 sati u uredu Općinskog načelnika Žepča (Bosna i Hercegovina) Mate Zovke potpisana je Povelja o suradnji i prijateljstvu između Općine Žepče i Općine Stari Jankovci. U znak prihvaćanja zajedničke suradnje na načelima uzajamnosti i ravnopravnosti, međusobnog uvažavanja i poštivanja, Povelju su potpisali, u ime Općine Žepče Općinski načelnik Mato Zovko i Predsjedavatelj Općinskog vijeća Muhamed Jusufović, te ispred Općine Stari Jankovci Općinski načelnik Dragan Sudarević i Predsjednik Općinskog vijeća Ivo Radić.

Općina Žepče i Općina Stari Jankovci prepoznavši veliku povezanost kroz podrijetlo mnogih stanovnika Općine Starih Jankovaca iz žepačkog kraja, a sa ciljem stvaranja za razvoj suradnje zasnovane na ravnopravnom sudjelovanju i interesu uspostavljanja dugotrajnih odnosa između dviju Općina, uz uvažavanje nadležnosti i odgovornosti svake lokalne zajednice sklopile su Povelju o suradnji i prijateljstvu.

Sadnja javora

U Vinkovačkoj ulici (Stari i Novi Jankovci) obnovljen drvored uništen polaganjem kanalizacijskih cijevi.
Odlukama M.O. posađena su stabla JAVORA.

javori.jpg

OBAVIJEST: Odvoz kućnog otpada

Zbog blagdana Božića (srijeda, 25.12.2013. godine) na području naselja Stari Jankovci i Novi Jankovci kućni otpad će se odvoziti u utorak 24.12.2013. godine. Isto tako, zbog Nove godine (srijeda, 01.01.2014. godine) na području naselja Stari Jankovci i Novi Jankovci kućni otpad će se odvoziti u utorak 31.12.2013. godine.

Akcija "Manje oružja, manje tragedija" u Starim Jankovcima

Prezentacija preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ za djecu iz dječjeg vrtića Krijesnica i Osnovne škole Stari Jankovci, u organizaciji Službe za prevenciju MUP-a i UNDP-a, održana je u petak, 6. prosinca, u Domu kulture u Starim Jankovcima. Na početku programa djeci se obratio načelnik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Puž, koji nije krio svoje zadovoljstvo činjenicom što je domaćin kampanje upravo općina koja je stradala u vrijeme rata, a na njezinom području do danas je ostalo mnoštvo ubojitih podsjetnika. O opasnostima koje vrebaju od minsko-eksplozivnih sredstava, kao i o uputama kako pravilno postupiti ukoliko se nađu u situaciji da ugledaju sumnjivu napravu, djeci su  govorili predstavnici institucija koje podupiru kampanj: u ime vukovarsko-srijemskog župana Josip Grubišić, tajnik Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije te načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević. Kako bi se djeci na najpogodniji način približila poruka ove kampanje, organizirana je strip radionica, koju su vodili predstavnik UNDP-a Krunoslav Katić i voditeljica Službe prevencije MUP-a Sandra Veber.U sklopu prezentacije izložena je i policijska oprema, plakati i promidžbeni materijali Crvenog križa i HCR-a, oprema DVD-a Stari Jankovci, a posebnu pažnju izazvao je protueksplozijski robot „Teodor“, koji je djeci podijelio lizalice. Prema količini oduševljenja, zvijezda cijelog programa bila je Dagga, policijski pas za detekciju eksploziva, koja je, unatoč svim preprekama, bez imalo poteškoća pronašla eksploziv skriven u kutiji. Značaj ove prezentacije utoliko je veći, obzirom da  6. prosinca započinje i tradicionalna akcija „Mir i dobro“, koja se provodi u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. Cilj akcije je poručiti građanima, a posebice djeci i mladima, kako se nadolazeći blagdani mogu proslaviti na mirniji način, bez uporabe pirotehničkih sredstava.

Više na www.mup.hr

momt_vukovar2.jpgmomt_vukovar7.jpg

PROJEKT „KORAK PREMA INKLUZIJI“, DJEČIJI VRTIĆ „KRIJESNICA JANKOVCI“ Stari Jankovci

 

Pučko otvoreno učilište Korak po korak je u suradnji s unicef-om pokrenulo program pod nazivom KORAK prema INKLUZIJI.
Program se implementira u tri županije; Sisačko-moslavačkoj, Vukovarsko-srijemskoj i Šibensko-kninskoj. U svakoj od županija u projekt je planirano uključiti pet vrtića u periodu od kraja 2013. do studenog 2015. godine. Svi vrtići čiji su radnici i stručna služba (vanjski suradnici) spremni sudjelovati u toliko dugom projektu, mogli su se  prijaviti, a njihova komisija je odabrala vrtiće. Neizmjerno smo počašćeni da je naš vrtić, iako brojkom mali, ušao u skupinu  odabranih. Svjesni smo velikog odricanja i zadaće koju smo si sami postavili, no suočeni s činjenicom da naš vrtić, a posebno djeca vrtića koja pripadaju ranjivim skupinama, a pohađaju vrtić, ovim programom dobivaju mnogo,  spremni smo uhvatiti se u koštac s izazovom koji je pred nama. Cilj programa je unaprijediti kvalitetu predškolskog odgoja i obrazovanja s posebnim fokusom na odgoj i obrazovanje djece koja propadaju ranjivim skupinama ( to su djeca s poteškoćama u razvoju, djeca iz siromašnih obitelji, i djeca koja pripadaju manjinskim skupinama). U svemu tome vrtić ima određene zadaće i obveze,no na kraju programa imati će i dobit koja je posebno zanimljiva kroz materijalnu korist koju će ostvariti vrtić, a vidljiva je u točki 6. koja je u prilogu.
Prilog:
1.Dopis o odabiru vrtića za sudjelovanje u programu
2. Isječak  Ugovora (koji ima 6 stranica) o tome što dobivamo mi, radnici i djeca vrtića.

NEPOTPUNI SLUŽBENI REZULTATI DRŽAVNOG REFERENDUMA

Rezultate državnog referenduma možete vidjeti ovdje.