1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • Javni poziv - Vozač kamiona

  Detalje možete vidjeti ovdje.

 • "Biciklirajmo zajedno – zdravo i sigurno“ i u Starim Jankovcima

  Dana , 27. lipnja od 9 do 13 sati, u mjestu Stari Jankovci, policijski službenici kontakt policije Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica nastavili su s provedbom aktivnosti u sklopu  lokalnog preventivnog projekta pod nazivom „Biciklirajmo zajedno – zdravo i sigurno“.

  Radi se o preventivnoj aktivnosti koja se odnosi na omogućavanje besplatne evidencije bicikala, a koja ima za cilj zaštititi bicikle od krađe te isto tako pomoći vlasnicima otuđenih bicikala u njihovom pronalasku, poticati zdrav način života te potaknuti bolju partnersku suradnju policije s lokalnom zajednicom.

  Projekt, koji je pokrenut na inicijativu policijskih službenika kontakt policije te prihvaćen i proveden od strane Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Vinkovci, od početka je naišao na pohvale i odobravanje velikog broja građana te je prepoznat i od strane Općine Andrijaševci te Općine Stari Jankovci, koje su donijele odluke o uključivanju u njegovu provedbu, na koji način je i mještanima navedenih općina omogućeno da besplatno evidentiraju svoj bicikl, a u nastavku provedbe Projekta planirana je s razine općina i nabava bicikla, koje bi policijski službenici koristili u obavljanju redovnih policijskih zadaća upravo u tim općinama.

  Za jednu „običnu“ subotu zabilježen je neočekivan odaziv mještana, pa je tako za vrijeme trajanja akcije besplatnog evidentiranja bicikla, u Starim Jankovcima evidentirano ukupno 111 bicikala.

  Da bi evidentirali svoj bicikl potrebno je ispuniti obrazac „Evidencijski list bicikla“ koji sadrži  podatke o vlasniku i biciklu. Uz popunjeni obrazac, kao vlasnik bicikla dobit ćete naljepnicu koju je potrebno nalijepiti na lako uočljivo mjesto na biciklu. Isto tako bicikl se fotografira, tako da u slučaju krađe policijski službenici na terenu, u roku samo nekoliko minuta mogu imati sve podatke o biciklu, sa svim njegovim obilježjima. Više informacija o samoj akciji građani mogu dobiti u Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica ili kod svog kontakt policajca.

  Smatramo kako je nastavak provedbe ovog lokalnog preventivnog projekta i u drugim sredinama bitan pokazatelj njegove uspješnosti, kao i podatak o smanjenju broja kaznenih djela krađa bicikla te podatak da je dosada kroz Projekt „Biciklirajmo zajedno – zdravo i sigurno“, evidentirano ukupno 1281  bicikl na području Grada Vinkovci te općina Andrijaševci i Stari Jankovci.

  Vijest možete pročitati i ovdje.

 • Javni poziv za dostavu prijave za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstveni upravni odjel Općine Stari Jankovci

  Dokument možete preuzeti ovdje.

 • Projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Slakovcima - II. faza

  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za sufinanciranje u 2015. godini prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Općini Stari Jankovci odobreno je 438.000 kn za projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Slakovcima-II faza.

  Detaljnije možete pročitati ovdje.

Osamdeseta obljetnica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Jankovci

PDF Ispis E-mail

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Stari Jankovci prigodnim je programom u nedjelju, 25. rujna, proslavilo 80 godina rada i djelovanja. Proslava je započela postrojavanjem vatrogasaca s vatrogasnim zastavama i polaganjem vijenaca kod kapelice sv. Florijana.

Zatim je nastavljena pozdravnim slovom, mimohodom vatrogasaca i gostiju od vatrogasnog spremišta do mjesne crkve u kojoj je misu zadušnicu predvodio domaći župnik Mato Špoljar, pokaznom vatrogasnom vježbom Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Vinkovci i svečanom sjednicom.

 

Nakon himne, minute šutnje i vatrogasne himne u izvedbi Gradske glazbe iz Đurđenovaca, Mijo Šantoš otvorio je svečanu sjednicu, a prigodno se obratio predsjednik DVD-a Stari Jankovci Ivan Pastor. Potom je predsjednik Nadzornog odbora DVD-a Stari Jankovci Karlo Mađaroš podnio izvješće o radu Društva od njegova osnutka 1931. godine do danas. Društvo je u početku djelovalo u okviru župe Vukovar, a Općina se obvezala subvencionirati dio aktivnosti glede financija i sredstava za rad. Društvo je postupno dobivalo na ugledu, a godine 1934. gradi se vatrogasni dom. U Drugom svjetskom ratu privremeno je bio zabranjen rad Društva kojemu su oduzete i prostorije, ali ubrzo ponovno nastavlja s radom. Godine 1967. gradi se Dom kulture u kojem DVD dobiva mali prostor koji kasnije proširuje. Osamdesetih godina Društvo je isprofilirano, kadrovski osnaženo, nabavljeni su novi traktor i cisterna.

Članovi DVD-a Stari Jankovci u Domovinskom ratu uključuju se u obranu sela i uspijeva se sačuvati oprema. U progonstvu, 1997. godine, Društvo se ponovno konstituiralo. Po povratku iz progonstva krenulo se od početka. "U zadnjih nekoliko godina znatno je uloženo kako u prostor, tehniku, tako i u kadar. Najveći oslonac nam je Općina te se danas može reći da je ovo Društvo, uz razumijevanje upravo čelnih ljudi ove Općine, respektabilno Društvo", rekao je Mađaroš koji se prisjetio i prvog počasnog građanina Općine iz redova DVD-a Imre Randovića. Načelnik Općine Stari Jankovci Ivo Lozić, ujedno i pokrovitelj svečanosti, istaknuo je da su se vatrogasci tijekom 80 godina bavili humanim poslom. "Sve naše udruge, bilo sportske ili lovačke, ostvaruju ciljeve članova udruga, jedino vatrogasna društva rade ne iz svoga, nego iz humanog interesa prema svim našim građanima. Općina Stari Jankovci pomaže, ne samo po zakonu, nego i izvan njega."

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Nenad Jerković rekao je kako DVD Stari Jankovci svoj rad temelji, prije svega, na dobrovoljnosti, humanoj aktivnosti "i smatram da i u ovom vremenu mora biti više ovakvih asocijacija". Istaknuo je kako Županija pomaže i pomagat će rad DVD-a. Zapovjednik JVP Vinkovci Antun Jelić iznio je podatke da na području županije u 26 općina i 5 gradova djeluje 27 središnjih DVD-a, 3 javne profesionalne vatrogasne postrojbe i 20 ostalih dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi, odnosno oko 1.100 dobrovoljnih vatrogasaca. Prigodno su se obratili i svečara darovali i predstavnici DVD-a Nuštar, Posavski Podgajci, Slakovci, Privlaka i Otok, vatrogasnih zajednica Općine Drenovci i Grada Otoka te tvrtka Primarijus Osijek.

Rad DVD-a Stari Jankovci prepoznala je Hrvatska vatrogasna zajednica u ime koje je zahvalnicu predsjedniku Pastoru uručio zapovjednik Jelić. Potom su obojica vatrogascima uručila odličja i priznanja te dvije spomenice za deset godina članstva. U ime odlikovanih zahvalio je vatrogasni dočasnik, počasni predsjednik DVD-a Stari Jankovci Josip Janović. Uručena su i priznanja za poseban doprinos u zaštiti od požara i vatrogastva Općini Stari Jankovci, Poljoprivrednoj zadruzi Jankovci, Ivanu Šajtošu i Miji Šajtošu. DVD Stari Jankovci dodijelio je zahvalnice fizičkim i pravnim osobama. Proslava je završila zajedničkim ručkom i druženjem.