1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA VATROGASNOG DOMA U SLAKOVCIMA

  U ljeto 1930. godine je donesena odluka da se pristupi izgradnji spremišta koje Dobrovoljno vatrogasno društvo Slakovci nije imalo. Godinu dana kasnije je i službeno otvoreno prvo spremište s malom salom u koju je bila odlagana postojeća skromna oprema.

  Spremište je bilo na uglu današnje Gundulićeve i Vatrogasne, na tzv. " Bari ".

  Vatrogasni dom je zub vremena nagrizao i korištenje od strane svih, dovelo je do zabrane uporabe istog 1977. godine. Prevladalo je mišljenje da se izgradi novi Vatrogasni dom na lokaciji starog vatrogasnog spremišta, tako da je staro spremište s malom dvoranom porušeno i izgrađeno novo - 1984. godine dobrovoljnim radom članova DVD-a.

  Vatrogasni dom je obnovljen i  donekle uređen 1998. godine, nakon Domovinskog rata.

  No, javila se hitna potreba za ponovnom rekonstrukcijom te je nakon izrade projekta i ishođenja svih dozvola Općinsko vijeće Općine Stari Jankovci osiguralo sredstva u proračunu općine, te u siječnju 2015. započela sama rekonstrukcija – I faze, a nakon što je općinski načelnik Dragan Sudarević kandidirao Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU po „Programu održivog razvoja lokalne zajednice“ i osigurao sufinanciranje i II faza rekonstrukcije .

  Ukupno uložena sredstva iznose je 1.710.000,00 kuna, od toga je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo radove II faze sa iznosom od 438.000,00 kuna.

  Tako su slakovački vatrogasci dobili suvremen dom, čime su stvoreni uvjeti za još veću i bolju aktivnost DVD-Slakovci, dok se mještanima i udrugama osiguran prostor za druženje i organizaciju različitih proslava i manifestacija.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak191{/AG}

 • GODIŠNJI PLAN NATJEČAJA, JAVNIH POZIVA I DRUGIH PROGRAMA FINANCIRANJA PROJEKATA I PROGRAMA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA U 2016. GODINI IZ PRORAČUNA OPĆINE STARI JANKOVCI

  Dokument možete preuzeti ovdje.

 • Upute za prijavitelje na Javni natječaj za financiranje udruga iz proračuna Općine za 2016. godinu

  Dana 12.01.2016. u prostorijama vijećnice Općine Stari Jankovci održan je sastanak sa predstavnicima udruga sa područja Općine Stari Jankovci. Sastanak je inicirao općinski načelnik Dragan Sudarević koji je upoznao nazočne sa Uputama za prijavitelje na Javni natječaj za financiranje udruga iz proračuna Općine za 2016. godinu, te potrebe za dostavom projektnih prijedloga potrebnih za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Srijem.

  „Ovo je već treći ovakav sastanak na kojemu upozoravamo naše udruge o važnosti urednoga poslovanja, ciljevima i uvjetima javnoga natječaja za financiranje njihovih projekata i programa. Nažalost, od 58 registriranih udruga na području Općine,  samo 23 ispunjava uvjete za prijavu. Ovlaštenim predstavnicima čestitamo i zahvaljujemo na doprinosu i suradnji koja je odlična na obostrano zadovoljstvo.“

  Uz natječaj otvorena je i rasprava o korištenju poslovnih prostora koji su dani na korištenje udrugama u obliku nefinancijske podrške.

  Po cjelokupnom završetku popisa i utvrđivanju stvarnoga stanja imovine Općine Stari Jankovci  provesti će se javni natječaj za zakup nekretnima u skladu s odredbama Zakona o udrugama i Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

  Uvjete Javnog natječaja za financiranje udruga iz proračuna Općine i samo ugovaranje obrazložili su pročelnica JUO Stari Jankovci Dubravka Vrselja te predsjednik Povjerenstva za potpore Boris Dragičević. Sastanak je nastavak dobre suradnje Općine sa udrugama koje djeluju na području Općine Stari Jankovci, dok će se nakon objave Janog natječaja, a prema zahtjevima udruga održati i radionice na istu temu a sve u zajedničkom interesu.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak190{/AG}

 • EU projekt "Naša budućnost"

  Izvješće možete preuzeti ovdje.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak189{/AG}

Osamdeseta obljetnica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Jankovci

PDF Ispis E-mail

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Stari Jankovci prigodnim je programom u nedjelju, 25. rujna, proslavilo 80 godina rada i djelovanja. Proslava je započela postrojavanjem vatrogasaca s vatrogasnim zastavama i polaganjem vijenaca kod kapelice sv. Florijana.

Zatim je nastavljena pozdravnim slovom, mimohodom vatrogasaca i gostiju od vatrogasnog spremišta do mjesne crkve u kojoj je misu zadušnicu predvodio domaći župnik Mato Špoljar, pokaznom vatrogasnom vježbom Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Vinkovci i svečanom sjednicom.

 

Nakon himne, minute šutnje i vatrogasne himne u izvedbi Gradske glazbe iz Đurđenovaca, Mijo Šantoš otvorio je svečanu sjednicu, a prigodno se obratio predsjednik DVD-a Stari Jankovci Ivan Pastor. Potom je predsjednik Nadzornog odbora DVD-a Stari Jankovci Karlo Mađaroš podnio izvješće o radu Društva od njegova osnutka 1931. godine do danas. Društvo je u početku djelovalo u okviru župe Vukovar, a Općina se obvezala subvencionirati dio aktivnosti glede financija i sredstava za rad. Društvo je postupno dobivalo na ugledu, a godine 1934. gradi se vatrogasni dom. U Drugom svjetskom ratu privremeno je bio zabranjen rad Društva kojemu su oduzete i prostorije, ali ubrzo ponovno nastavlja s radom. Godine 1967. gradi se Dom kulture u kojem DVD dobiva mali prostor koji kasnije proširuje. Osamdesetih godina Društvo je isprofilirano, kadrovski osnaženo, nabavljeni su novi traktor i cisterna.

Članovi DVD-a Stari Jankovci u Domovinskom ratu uključuju se u obranu sela i uspijeva se sačuvati oprema. U progonstvu, 1997. godine, Društvo se ponovno konstituiralo. Po povratku iz progonstva krenulo se od početka. "U zadnjih nekoliko godina znatno je uloženo kako u prostor, tehniku, tako i u kadar. Najveći oslonac nam je Općina te se danas može reći da je ovo Društvo, uz razumijevanje upravo čelnih ljudi ove Općine, respektabilno Društvo", rekao je Mađaroš koji se prisjetio i prvog počasnog građanina Općine iz redova DVD-a Imre Randovića. Načelnik Općine Stari Jankovci Ivo Lozić, ujedno i pokrovitelj svečanosti, istaknuo je da su se vatrogasci tijekom 80 godina bavili humanim poslom. "Sve naše udruge, bilo sportske ili lovačke, ostvaruju ciljeve članova udruga, jedino vatrogasna društva rade ne iz svoga, nego iz humanog interesa prema svim našim građanima. Općina Stari Jankovci pomaže, ne samo po zakonu, nego i izvan njega."

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Nenad Jerković rekao je kako DVD Stari Jankovci svoj rad temelji, prije svega, na dobrovoljnosti, humanoj aktivnosti "i smatram da i u ovom vremenu mora biti više ovakvih asocijacija". Istaknuo je kako Županija pomaže i pomagat će rad DVD-a. Zapovjednik JVP Vinkovci Antun Jelić iznio je podatke da na području županije u 26 općina i 5 gradova djeluje 27 središnjih DVD-a, 3 javne profesionalne vatrogasne postrojbe i 20 ostalih dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi, odnosno oko 1.100 dobrovoljnih vatrogasaca. Prigodno su se obratili i svečara darovali i predstavnici DVD-a Nuštar, Posavski Podgajci, Slakovci, Privlaka i Otok, vatrogasnih zajednica Općine Drenovci i Grada Otoka te tvrtka Primarijus Osijek.

Rad DVD-a Stari Jankovci prepoznala je Hrvatska vatrogasna zajednica u ime koje je zahvalnicu predsjedniku Pastoru uručio zapovjednik Jelić. Potom su obojica vatrogascima uručila odličja i priznanja te dvije spomenice za deset godina članstva. U ime odlikovanih zahvalio je vatrogasni dočasnik, počasni predsjednik DVD-a Stari Jankovci Josip Janović. Uručena su i priznanja za poseban doprinos u zaštiti od požara i vatrogastva Općini Stari Jankovci, Poljoprivrednoj zadruzi Jankovci, Ivanu Šajtošu i Miji Šajtošu. DVD Stari Jankovci dodijelio je zahvalnice fizičkim i pravnim osobama. Proslava je završila zajedničkim ručkom i druženjem.