1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • Savjetovanje s javnošću

   

  Nacrt Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog  i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog prikupljanja  otpadnog papira, metala, stakla i plastike te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na području Općine Stari Jankovci“

  Poziv na sudjelovanje u savjetovanju sa zainteresiranom javnošću

  Općinski načelnik Dragan Sudarević, ing.el., utvrdio je Nacrt Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog  i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog prikupljanja  otpadnog papira, metala, stakla i plastike te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na području Općine Stari Jankovci.

  Budući je riječ o Odluci kojom se uređuju pitanja od šireg interesa odlučio je da se prije  upučivanja prijedloga ove Odluke na sjednicu Općinskog vijeća provede postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

  Postupak savjetovanja provest će se, sukladno Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata ("Narodne novine" broj 140/09.) s mogućnošću sudionika da elektronskom poštom – opcina-stari-jankovci@vk.t-com.hr ili u pisanom obliku na adresu Općina Stari Jankovci, Dr. F. Tuđmana 1, 32241 Stari Jankovci -  dostave svoje komentare, primjedbe i prijedloge prema na stranicama raspoloživom obrascu.

  Pozivamo vas na sudjelovanje u postupku Savjetovanja, za koju potrebu vam je na raspolaganju utvrđeni Nacrt Odluke i obrazac sudjelovanja u savjetovanju .

  Dokumente možete preuzeti ovdje.

 • Proglašenje elementarne nepogode za područje Vukovarsko-srijemske županije

  {AG thumbWidth="600" thumbHeight="800" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak167{/AG}

 • Obavijest za proizvođače jabuka

  Poštovani, Ministarstvo poljoprivrede se kao i prošle godine odlučilo za provedbu postupka povlačenja s tržišta jabuka za slobodnu distribuciju humanitarnim organizacijama i ustanovama socijalne skrbi, ustanovama za predškolski odgoj i srednjoškolsko i osnovnoškolsko  obrazovanje (osim onih koji sudjeluju u Shemi školskog voća), bolničkim ustanovama i kaznenim tijelima, u ukupnoj količini od 5.150 t jabuka. Potpora će se isplatiti proizvođačima jabuka za postupak povlačenja s tržišta za slobodnu distribuciju. Pravo na potporu ostvaruje proizvođač  koji podnosi Zahtjev za isplatu potpore Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Sam postupak povlačenja jabuka sa tržišta započinje slanjem Obavijesti o povlačenju navedenoj Agenciji. Svi obrasci nalaze se na web stranici www.apprrr.hr te ih je prije slanja potrebno popuniti i ispunjene poslati od ponedjeljka do petka tijekom radnog vremena od 08:00 do 16:00 h na e-mail adresu: intervencije.kontrola@apprrr.hr

  Više o tome ovdje.

 • ZAPOČELI JAVNI RADOVI U OPĆINI STARI JANKOVCI

  S prvim radnim danima mjeseca kolovoza, započela je provedba javnih radova na području Općine Stari Jankovci. Temeljem  mjera aktivne politike zapošljavnja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – javni radovi, posao je dobilo 20 osoba sa područja Općine Stari Jankovci, a sa radom su započeli 03.08.2015. godine. Četiri mjeseca, radnici će raditi u  skladu sa programom javnih radova na području Općine, a odnose se na  revitalizaciju javnih površina i gospodarenje okolišem, te pomoć starijim i nemoćnim osobama. Ciljane skupine ovog programa su dugotrajno nezaposlene osobe koje nisu nastavile školovanje nakon osnovne škole ili su dugotrajno nezaposlene osobe nakon što su završile srednju školu. Općina Stari Jankovci osigurava sva potrebna sredstva za rad, dok brutto plaće radnika osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje. Programom javnih radova nastoji se bar donekle smanjiti problem nezaposlenosti i tako doprinijeti povećanju kvalitete života u lokalnoj zajednici.

  {AG thumbWidth="600" thumbHeight="400" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak166{/AG}

Osamdeseta obljetnica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Jankovci

PDF Ispis E-mail

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Stari Jankovci prigodnim je programom u nedjelju, 25. rujna, proslavilo 80 godina rada i djelovanja. Proslava je započela postrojavanjem vatrogasaca s vatrogasnim zastavama i polaganjem vijenaca kod kapelice sv. Florijana.

Zatim je nastavljena pozdravnim slovom, mimohodom vatrogasaca i gostiju od vatrogasnog spremišta do mjesne crkve u kojoj je misu zadušnicu predvodio domaći župnik Mato Špoljar, pokaznom vatrogasnom vježbom Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Vinkovci i svečanom sjednicom.

 

Nakon himne, minute šutnje i vatrogasne himne u izvedbi Gradske glazbe iz Đurđenovaca, Mijo Šantoš otvorio je svečanu sjednicu, a prigodno se obratio predsjednik DVD-a Stari Jankovci Ivan Pastor. Potom je predsjednik Nadzornog odbora DVD-a Stari Jankovci Karlo Mađaroš podnio izvješće o radu Društva od njegova osnutka 1931. godine do danas. Društvo je u početku djelovalo u okviru župe Vukovar, a Općina se obvezala subvencionirati dio aktivnosti glede financija i sredstava za rad. Društvo je postupno dobivalo na ugledu, a godine 1934. gradi se vatrogasni dom. U Drugom svjetskom ratu privremeno je bio zabranjen rad Društva kojemu su oduzete i prostorije, ali ubrzo ponovno nastavlja s radom. Godine 1967. gradi se Dom kulture u kojem DVD dobiva mali prostor koji kasnije proširuje. Osamdesetih godina Društvo je isprofilirano, kadrovski osnaženo, nabavljeni su novi traktor i cisterna.

Članovi DVD-a Stari Jankovci u Domovinskom ratu uključuju se u obranu sela i uspijeva se sačuvati oprema. U progonstvu, 1997. godine, Društvo se ponovno konstituiralo. Po povratku iz progonstva krenulo se od početka. "U zadnjih nekoliko godina znatno je uloženo kako u prostor, tehniku, tako i u kadar. Najveći oslonac nam je Općina te se danas može reći da je ovo Društvo, uz razumijevanje upravo čelnih ljudi ove Općine, respektabilno Društvo", rekao je Mađaroš koji se prisjetio i prvog počasnog građanina Općine iz redova DVD-a Imre Randovića. Načelnik Općine Stari Jankovci Ivo Lozić, ujedno i pokrovitelj svečanosti, istaknuo je da su se vatrogasci tijekom 80 godina bavili humanim poslom. "Sve naše udruge, bilo sportske ili lovačke, ostvaruju ciljeve članova udruga, jedino vatrogasna društva rade ne iz svoga, nego iz humanog interesa prema svim našim građanima. Općina Stari Jankovci pomaže, ne samo po zakonu, nego i izvan njega."

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Nenad Jerković rekao je kako DVD Stari Jankovci svoj rad temelji, prije svega, na dobrovoljnosti, humanoj aktivnosti "i smatram da i u ovom vremenu mora biti više ovakvih asocijacija". Istaknuo je kako Županija pomaže i pomagat će rad DVD-a. Zapovjednik JVP Vinkovci Antun Jelić iznio je podatke da na području županije u 26 općina i 5 gradova djeluje 27 središnjih DVD-a, 3 javne profesionalne vatrogasne postrojbe i 20 ostalih dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi, odnosno oko 1.100 dobrovoljnih vatrogasaca. Prigodno su se obratili i svečara darovali i predstavnici DVD-a Nuštar, Posavski Podgajci, Slakovci, Privlaka i Otok, vatrogasnih zajednica Općine Drenovci i Grada Otoka te tvrtka Primarijus Osijek.

Rad DVD-a Stari Jankovci prepoznala je Hrvatska vatrogasna zajednica u ime koje je zahvalnicu predsjedniku Pastoru uručio zapovjednik Jelić. Potom su obojica vatrogascima uručila odličja i priznanja te dvije spomenice za deset godina članstva. U ime odlikovanih zahvalio je vatrogasni dočasnik, počasni predsjednik DVD-a Stari Jankovci Josip Janović. Uručena su i priznanja za poseban doprinos u zaštiti od požara i vatrogastva Općini Stari Jankovci, Poljoprivrednoj zadruzi Jankovci, Ivanu Šajtošu i Miji Šajtošu. DVD Stari Jankovci dodijelio je zahvalnice fizičkim i pravnim osobama. Proslava je završila zajedničkim ručkom i druženjem.