1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • Novi Zakon o udrugama i Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="500" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/udruge{/AG}

 • Poziv na prijavu Projekata udruga u Vukovarsko–srijemskoj županiji za dodjelu financijske potpore u 2015. godini

   

  Dokument možete preuzeti ovdje.

  Za pomoć se možete obratiti:

  Mladen Markešić, struč.spec.oec.
  Ured TINTL
  Voditelj Ureda TINTL
  Trg dr F. Tuđmana bb
  32 249 Tovarnik
  tel. +385 (0) 32 524 944
  fax. +385 (0) 32 524 945
  mob. +385 (0) 98 904 9990

 • Udruga za njegovanje običaja Mađara Stari Jankovci

  Udruga za njegovanje običaja Mađara je sa svojom dječjom folklornom grupom u subotu, dana 08.11.2014.godine nastupala na Dječjoj multinacionalnoj smotri folklora u Laslovu. Osim nas, tamo su nastupale folklorne grupe i Kud-ovi iz Korođa, Vardarca, Petrovaca, Slavonskog Broda, Vinkovaca i ostalih mjesta. Mi smo se predstavili sa Felcsiki i Szeki plesovima. Dobili smo pohvale za predivan, potpun i kvalitetan nastup. Sva djeca bila su oduševljena nastupom. Također smo imali priliku za upoznavanjem, razmjenom iskustava, kontakta, te se nadamo suradnji i u budućnosti. Nakon nastupa uživali smo u pripremljenoj večeri i kolačima,...djeca su oduševljena! Iznenađeni smo nastupom naših najmlađih članova, koji su tek počeli plesati u ovoj dječjom folklornoj grupi (jer su dosad bili u igraonici), a već na pozornici djeluju kao profesionalci; .....priupitali smo ih: „Dali vas je bilo malo strah prije nastupa?“; Jednom riječju su nam jednoglasno odgovorili: „Ne“... - toliko smo ponosni na njih i sve ostale koliko su puni samopouzdanja, kulturni i pristojni, .....svaka im čast!

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/udr_mad{/AG}

 • 14. STUDENI - SVIJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

  Povodom svijetskog dana šećerne bolesti organizira se mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka u petak 14.11.2014. :
  -   djelatnicima Općine Stari Jankovci  od 06.30h - 07.00h u prostorijama općine
  -   svim zainteresiranim građanima u ambulanti Stari Jankovci od 07.00h - 10.00h.

  patronažna sestra Zora Puđa

Osamdeseta obljetnica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Jankovci

PDF Ispis E-mail

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Stari Jankovci prigodnim je programom u nedjelju, 25. rujna, proslavilo 80 godina rada i djelovanja. Proslava je započela postrojavanjem vatrogasaca s vatrogasnim zastavama i polaganjem vijenaca kod kapelice sv. Florijana.

Zatim je nastavljena pozdravnim slovom, mimohodom vatrogasaca i gostiju od vatrogasnog spremišta do mjesne crkve u kojoj je misu zadušnicu predvodio domaći župnik Mato Špoljar, pokaznom vatrogasnom vježbom Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Vinkovci i svečanom sjednicom.

 

Nakon himne, minute šutnje i vatrogasne himne u izvedbi Gradske glazbe iz Đurđenovaca, Mijo Šantoš otvorio je svečanu sjednicu, a prigodno se obratio predsjednik DVD-a Stari Jankovci Ivan Pastor. Potom je predsjednik Nadzornog odbora DVD-a Stari Jankovci Karlo Mađaroš podnio izvješće o radu Društva od njegova osnutka 1931. godine do danas. Društvo je u početku djelovalo u okviru župe Vukovar, a Općina se obvezala subvencionirati dio aktivnosti glede financija i sredstava za rad. Društvo je postupno dobivalo na ugledu, a godine 1934. gradi se vatrogasni dom. U Drugom svjetskom ratu privremeno je bio zabranjen rad Društva kojemu su oduzete i prostorije, ali ubrzo ponovno nastavlja s radom. Godine 1967. gradi se Dom kulture u kojem DVD dobiva mali prostor koji kasnije proširuje. Osamdesetih godina Društvo je isprofilirano, kadrovski osnaženo, nabavljeni su novi traktor i cisterna.

Članovi DVD-a Stari Jankovci u Domovinskom ratu uključuju se u obranu sela i uspijeva se sačuvati oprema. U progonstvu, 1997. godine, Društvo se ponovno konstituiralo. Po povratku iz progonstva krenulo se od početka. "U zadnjih nekoliko godina znatno je uloženo kako u prostor, tehniku, tako i u kadar. Najveći oslonac nam je Općina te se danas može reći da je ovo Društvo, uz razumijevanje upravo čelnih ljudi ove Općine, respektabilno Društvo", rekao je Mađaroš koji se prisjetio i prvog počasnog građanina Općine iz redova DVD-a Imre Randovića. Načelnik Općine Stari Jankovci Ivo Lozić, ujedno i pokrovitelj svečanosti, istaknuo je da su se vatrogasci tijekom 80 godina bavili humanim poslom. "Sve naše udruge, bilo sportske ili lovačke, ostvaruju ciljeve članova udruga, jedino vatrogasna društva rade ne iz svoga, nego iz humanog interesa prema svim našim građanima. Općina Stari Jankovci pomaže, ne samo po zakonu, nego i izvan njega."

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Nenad Jerković rekao je kako DVD Stari Jankovci svoj rad temelji, prije svega, na dobrovoljnosti, humanoj aktivnosti "i smatram da i u ovom vremenu mora biti više ovakvih asocijacija". Istaknuo je kako Županija pomaže i pomagat će rad DVD-a. Zapovjednik JVP Vinkovci Antun Jelić iznio je podatke da na području županije u 26 općina i 5 gradova djeluje 27 središnjih DVD-a, 3 javne profesionalne vatrogasne postrojbe i 20 ostalih dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi, odnosno oko 1.100 dobrovoljnih vatrogasaca. Prigodno su se obratili i svečara darovali i predstavnici DVD-a Nuštar, Posavski Podgajci, Slakovci, Privlaka i Otok, vatrogasnih zajednica Općine Drenovci i Grada Otoka te tvrtka Primarijus Osijek.

Rad DVD-a Stari Jankovci prepoznala je Hrvatska vatrogasna zajednica u ime koje je zahvalnicu predsjedniku Pastoru uručio zapovjednik Jelić. Potom su obojica vatrogascima uručila odličja i priznanja te dvije spomenice za deset godina članstva. U ime odlikovanih zahvalio je vatrogasni dočasnik, počasni predsjednik DVD-a Stari Jankovci Josip Janović. Uručena su i priznanja za poseban doprinos u zaštiti od požara i vatrogastva Općini Stari Jankovci, Poljoprivrednoj zadruzi Jankovci, Ivanu Šajtošu i Miji Šajtošu. DVD Stari Jankovci dodijelio je zahvalnice fizičkim i pravnim osobama. Proslava je završila zajedničkim ručkom i druženjem.