1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • DANI STARIH JANKOVACA

  {AG thumbWidth="700" thumbHeight="500" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak197{/AG}

 • Obilježen Dan Općine Stari Jankovci

  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim braniteljima te svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom općinskih priznanja počeo je program obilježavanja Dana općine Stari Jankovci koji se održava od 22. do 30. travnja.

  Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, među ostalima, bili su ministar gospodarstva Tomislav Panenić, zamjenik župana Željko Cirba, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, dopredsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, načelnici i načelnice susjednih općina, kao i izaslanstvo općine Žepče.

  - Slavimo 23. godišnjicu konstituiranja prve sjednice Općinskog vijeća, a naša proslava proteže se kroz deset dana, za što smo pripremili bogat program. Kad pogledamo proteklu godinu, moramo biti zadovoljni. Naime, realizirano je izvršenje veće od 1.500.000 kuna od prosjeka izvršenja proračuna posljednjih nekoliko godina. Od kapitalnih ulaganja tijekom protekle godine završeni su radovi na rekonstrukciji Vatrogasnog doma u Slakovcima ukupne investicije od dva milijuna kuna. Uveli smo primarno sortiranje otpada, kroz kompostere i kante koje smo dostavili svim kućanstvima. Za potrebe prikupljanja otpada kupljeno je specijalizirano vozilo za skupljanje komunalnog i biootpada s nadogradnjom zapremnine 16 kubika. Vrijednost vozila je 994.500 kuna plus PDV sufinancirano s 80 posto sredstava od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, odnosno 795.600 kuna za koje je trgovačko društvo Eko Jankovci koje je u stopostotnom vlasništvu Općine uposlilo jednog radnika za rad na skupljanju i odvozu komunalnog otpada - rekao je Dragan Sudarević, načelnik općine Stari Jankovci, o protekloj godini.

  Kad je riječ o ovoj godini, puno je planova, među kojima je rekonstrukcija javne rasvjete, prioriteti su gradnja doma kulture Novi Jankovci, parkirališta kod groblja u Novim Jankovcima, energetska obnova zgrade, tzv. stare škole u Starim Jankovci i Doma kulture u Oroliku te asfaltiranje pristupne ceste prema groblju u Srijemskim Lazama, rekonstrukcija cesta Nikole Tesle i braće Radić u Starim Jankovcima te gradnja reciklažnog dvorišta.

  Ministar gospodarstva Tomislav Panenić u svom govoru istaknuo je kako ima puno pomaka u općini Stari Jankovci.

  - Meni je zadovoljstvo kad dođem u općinu Stari Jankovci, vidim brojne projekte koji su realizirani, to je samo pokazatelj uspješnog rada - rekao je Panenić.

  Načelnik Sudarević i predsjednik Općinskog vijeća Ivo Radić uručili su plakete i grb općine Stari Jankovci. Plakete općine dobili su: Hrvatski centar za razminiranje za područje društvenih djelatnosti i humanitarnog djelovanja, Slavica Topić za područje kulture, Trgovačko društvo Protok Srijemske Laze za područje gospodarstva, Ivan Graovac iz Novih Jankovaca za područje društvenih djelatnosti - razvoj civilnog sektora. Grb su dobili Kata Vidović iz Starih Jankovaca za područje kulture i Ivan Jakšić iz Slakovaca za područje društvenih djelatnosti.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak196{/AG}

   

 • Radionica Kompostiranje

  {AG thumbWidth="700" thumbHeight="500" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak195{/AG}

 • OBAVIJEST UDRUGAMA – SVIMA

  Sukladno sklopljenim Ugovorima o dodjeli financijskih sredstava – ne zaboraviti na:

  Članak 4.

  Radi kontrole namjenskog korištenja sredstava korisnik se obvezuje da će davatelju dostaviti Izvještaj o provedbi programa/projekta koji treba sadržavati:

  a)     Opisni izvještaj - dostavlja elektroničkom poštom na mail: opcina-stari-jankovci@vk.t-com.hr, ili u papirnom obliku na urudžbeni zapisnik,

  b)    Financijski izvještaj - dostavlja ga elektroničkom poštom na mail: opcina-stari-jankovci@vk.t-com.hr, ili u papirnom obliku na urudžbeni zapisnik, uz detaljno dokumentiranje svih troškova i priloge:

  ·   za bezgotovinska plaćanja: preslike računa (R1 ili R2) koji glase na korisnika te pripadajuće bankovne izvode

  ·   za gotovinska plaćanja: preslike računa (R1 ili R2) koji glase na korisnika, preslike isplatnica iz blagajne i blagajničkog izvješća

  ·   ostalu dokumentaciju: putne naloge s pripadajućim prilozima, dokumente na temelju kojih su obavljana plaćanja (ugovori, sporazumi, obračuni honorara) i sl.

  Davatelj će pisanim putem potvrditi prijem Izvještaja s potrebnom pratećom dokumentacijom i njegovo prihvaćanje u roku od najkasnije 30 dana.

  Priloge vezane uz provedbu programa/projekta i dokaze o provedbi projektnih aktivnosti (potpisne liste, evaluacijske listiće, fotografije s događanja, primjerke publikacija i dr.) korisnik podnosi sukladno Ugovoru kao i završni izvještaj o provedbi i to u roku od najkasnije 15 dana nakon isteka izvještajnog razdoblja. Izvještaji se podnose na propisanim obrascima davatelja.

  Zahtjev za plaćanjem dostavlja se za svako izvještajno razdoblje.

  Dokumente možete preuzeti ovdje.

Crkvena Opština S. Laze

PDF Ispis E-mail

Prvobitni hram spominje se 1764. godine. Za vrijeme carice Marije Terezije izašla je naredba da se sva sela isele bliže javnim drumovima(cestama), pa se od 1793. godine spominje hram "Rođenja presvete bogorodice".
Nacrtani templo na crkvi je nacrtao Đorđe Rakić.
Godine 2003. hram je generalno obnovljen izvana, te je iste godine sagrađena crkveno parohijska sala.
Parohija broji 177 pravoslavnih domaćinstava. Sadašnji sveštenik u Srijemskim Lazama je jerej Sava Simić.