1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • Savjetovanje s javnošću

   

  Nacrt Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog  i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog prikupljanja  otpadnog papira, metala, stakla i plastike te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na području Općine Stari Jankovci“

  Poziv na sudjelovanje u savjetovanju sa zainteresiranom javnošću

  Općinski načelnik Dragan Sudarević, ing.el., utvrdio je Nacrt Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog  i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog prikupljanja  otpadnog papira, metala, stakla i plastike te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na području Općine Stari Jankovci.

  Budući je riječ o Odluci kojom se uređuju pitanja od šireg interesa odlučio je da se prije  upučivanja prijedloga ove Odluke na sjednicu Općinskog vijeća provede postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

  Postupak savjetovanja provest će se, sukladno Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata ("Narodne novine" broj 140/09.) s mogućnošću sudionika da elektronskom poštom – opcina-stari-jankovci@vk.t-com.hr ili u pisanom obliku na adresu Općina Stari Jankovci, Dr. F. Tuđmana 1, 32241 Stari Jankovci -  dostave svoje komentare, primjedbe i prijedloge prema na stranicama raspoloživom obrascu.

  Pozivamo vas na sudjelovanje u postupku Savjetovanja, za koju potrebu vam je na raspolaganju utvrđeni Nacrt Odluke i obrazac sudjelovanja u savjetovanju .

  Dokumente možete preuzeti ovdje.

 • Proglašenje elementarne nepogode za područje Vukovarsko-srijemske županije

  {AG thumbWidth="600" thumbHeight="800" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak167{/AG}

 • Obavijest za proizvođače jabuka

  Poštovani, Ministarstvo poljoprivrede se kao i prošle godine odlučilo za provedbu postupka povlačenja s tržišta jabuka za slobodnu distribuciju humanitarnim organizacijama i ustanovama socijalne skrbi, ustanovama za predškolski odgoj i srednjoškolsko i osnovnoškolsko  obrazovanje (osim onih koji sudjeluju u Shemi školskog voća), bolničkim ustanovama i kaznenim tijelima, u ukupnoj količini od 5.150 t jabuka. Potpora će se isplatiti proizvođačima jabuka za postupak povlačenja s tržišta za slobodnu distribuciju. Pravo na potporu ostvaruje proizvođač  koji podnosi Zahtjev za isplatu potpore Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Sam postupak povlačenja jabuka sa tržišta započinje slanjem Obavijesti o povlačenju navedenoj Agenciji. Svi obrasci nalaze se na web stranici www.apprrr.hr te ih je prije slanja potrebno popuniti i ispunjene poslati od ponedjeljka do petka tijekom radnog vremena od 08:00 do 16:00 h na e-mail adresu: intervencije.kontrola@apprrr.hr

  Više o tome ovdje.

 • ZAPOČELI JAVNI RADOVI U OPĆINI STARI JANKOVCI

  S prvim radnim danima mjeseca kolovoza, započela je provedba javnih radova na području Općine Stari Jankovci. Temeljem  mjera aktivne politike zapošljavnja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – javni radovi, posao je dobilo 20 osoba sa područja Općine Stari Jankovci, a sa radom su započeli 03.08.2015. godine. Četiri mjeseca, radnici će raditi u  skladu sa programom javnih radova na području Općine, a odnose se na  revitalizaciju javnih površina i gospodarenje okolišem, te pomoć starijim i nemoćnim osobama. Ciljane skupine ovog programa su dugotrajno nezaposlene osobe koje nisu nastavile školovanje nakon osnovne škole ili su dugotrajno nezaposlene osobe nakon što su završile srednju školu. Općina Stari Jankovci osigurava sva potrebna sredstva za rad, dok brutto plaće radnika osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje. Programom javnih radova nastoji se bar donekle smanjiti problem nezaposlenosti i tako doprinijeti povećanju kvalitete života u lokalnoj zajednici.

  {AG thumbWidth="600" thumbHeight="400" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak166{/AG}

Crkvena Opština S. Laze

PDF Ispis E-mail

Prvobitni hram spominje se 1764. godine. Za vrijeme carice Marije Terezije izašla je naredba da se sva sela isele bliže javnim drumovima(cestama), pa se od 1793. godine spominje hram "Rođenja presvete bogorodice".
Nacrtani templo na crkvi je nacrtao Đorđe Rakić.
Godine 2003. hram je generalno obnovljen izvana, te je iste godine sagrađena crkveno parohijska sala.
Parohija broji 177 pravoslavnih domaćinstava. Sadašnji sveštenik u Srijemskim Lazama je jerej Sava Simić.