1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • ŠPORTSKO RIBOLOVNA UDRUGA „AMUR“ STARI JANKOVCI

  Na redovnoj sjednici Upravnog odbora ŠRU „Amur“ Stari Jankovci donesena je Odluka, te prema planu i aktivnostima naše Udruge da se sa članovima odbora, predsjednikom Udruge, gospodinom Budim Brankom, dopredsjednikom Udruge, gospodinom Surop Ivanom, tajnikom Udruge Balog Karčikom, te članovima Udruge, Kenjereš Ivanom i  Sabo Ernestom izađe na Bosut.


  Članovi Nadzornog odbora također su sudjelovali u tim aktivnostima, predsjednik nadzornog odbora, gospodin Varga Šandor, te članovi Slišković Ilija i Miličević Anita, ujedno i blagajnica Udruge.
  Odrađene su slijedeće aktivnosti: krčenje lokacije -  ribolovne staze, koja će izričito koristiti u takmičarske svrhe - u duhu takmičenja seniora, seniorki, kadeta (djece) koji su nam prioritet u ŠRU „Amur“ Stari Jankovci.


  -    08.03.2015.godine , nedjelja, oko 9:00 sati iskoristili smo priliku i predivan dan za daljnji rad i aktivnosti Udruge. Bili smo oduševljeni prirodom i aktivnostima na otvorenom, te trud ribića i volju u kojem smo skuhali i riblji paprikaš – FIŠ – na otvorenom u šumi (Privlaka), te uz napomenu da smo sve odradili iz strogu suglasnost šumarskog revizora koji je prisustvovao tom događaju. Također, želimo napomenuti da će se uz interni dogovor potpisati i arhivirati sve u šumariji Vinkovci.

  Slijede i daljnje aktivnosti, a naravno da će Športsko ribolovna Udruga „Amur“ Stari Jankovci raditi u skladu s financijskim mogućnostima i donacijama.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak144{/AG}

 • Vijeće mađarske nacionalne manjine

  Kao i svake godine, tako je i ove godine VMNM svečano obilježilo godišnjicu građanske revolucije iz 1848./49. godine. Na proslavu se odazvao veliki broj mještana pripadnika naše nacionalne manjine, kao i pripadnici manjine iz Vinkovaca,,Vukovara i Marinaca. Prigodno predavanje na tu temu održao je profesor.dr. Ivan Balta. Nakon predavanja,Udruga za njegovanje običaja Mađara izvela je prigodan program. Predsjednik Vijeća, g. Karlo Mađaroš, uručio je priznanje g-đi Margiti Budim, za požrtvovni rad na očuvanju jezika, pisma, kulture i običaja Mađara u Starim Jankovcima.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak143{/AG}

 • Obavijest za javnost o izradi Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja "Jošina 1" u Novim Jankovcima

  Dokument možete preuzeti ovdje.

 • Godišnja skupština LD "Jastreb"

  Dana 28.veljače 2015.godine u prostorijama lovačkog doma u Starim Jankovcima sa početkom u 16,00 sati održana je redovita izvještajna godišnja Skupština lovačkog društva "Jastreb" Stari Jankovci.

  Skupštini su osim članova nazočili i gosti predstavnici susjednih lovačkoj društava Ld"Orao" Novi Jankovci, Ld "Vepar" Cerić kao i predstavnici udruga i društava iz Starih Jankovaca. Skupštinu su pozdravili upravitelj Šumarije Vukovar gosp. Andrija Kristić, predsjednik Mjesnih odbora gosp. Denis Travančić i na kraju načelnik općine Srari Jankovci gospodin Dragan Sudarević. Nakon otvaranja Skupštine i izbora radnih tijela , izviješća o radu u 2014. godini podnijeli su Predsjednik društva gosp. Ivo Lozić, Lovnik gosp. ATILA Kratofil, rizničar gosp. Srećko Krešić, voditelj streljačke sekcije gosp. Domagoj Bekavac te Predsjednik Nadzornog odbora gosp. Josip Adžić. Nakon rasprave sva izviješća su jednoglasno usvojena. Predstavljeni su Plan rada i Plan lova kao Financijski plan za 2015. godinu. Svi planovi su također nakon kraće rasprave jednoglasno usvojeni. Predstavljen je plan obilježavanja 80 obljetnice postojanja i djelovanja društva š kanimo dostojno obilježiti početkom rujna ove godine.

  Skupštini su se obratili nazočni gosti poželjevši društvu uspješan rad u narednom razdoblju. Po zaključivanju rada Skupštine nastavljeno je nezaobilazno druženje uz lovačke specijalite.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak142{/AG}

   

Crkvena Opština S. Laze

PDF Ispis E-mail

Prvobitni hram spominje se 1764. godine. Za vrijeme carice Marije Terezije izašla je naredba da se sva sela isele bliže javnim drumovima(cestama), pa se od 1793. godine spominje hram "Rođenja presvete bogorodice".
Nacrtani templo na crkvi je nacrtao Đorđe Rakić.
Godine 2003. hram je generalno obnovljen izvana, te je iste godine sagrađena crkveno parohijska sala.
Parohija broji 177 pravoslavnih domaćinstava. Sadašnji sveštenik u Srijemskim Lazama je jerej Sava Simić.