1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA - STRUČNI SURADNIK U PROVEDBI PROGRAMA I PRIPREMI PROJEKATA EUROPSKE UNIJE (M/Ž)

  Natječaj možete pogledati ovdje.

 • Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2015.

  Povodom DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.-2015. u utorak  17.11.2015.g na putu za Vukovar imali smo čast dočekati tradicionalnu „Kolonu sjećanja Tuzla – Obodnica Gornja – Vukovar” sa 35 branitelja koji već 6. godinu pješke prevaljuju put i do 130km kako bi se poklonili žrtvi Vukovara. Isto tako, po prvi puta kroz našu Općinu Stari Jankovci prošla je i „Karavana Prevlaka – Vukovar”, karavana bikera iz cijele Hrvatske koji su na put gradu heroju krenuli sa najjužnije točke Hrvatske, Prevlake. Učesnike su dočekali načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević i predsjednik Općinskoga vijeća Ivo Radić. Za gostoprimstvo su se pobrinuli članovci UDVDR Ogranak Stari Jankovci te udruge žena iz Starih i Novih Jankovaca.

  {AG thumbWidth="400" thumbHeight="300" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak185{/AG}

 • Javni natječaj

   

   

 • Najmlađi prvak Hrvatske u tae-kwon-do je stanovnik Općina Stari Jankovci

  U uredu općinskog načelnika Dragan Sudarević danas je upriličen prijem za najmlađeg prvaka Hrvatske u u taekwondou Petra Lozić. Bila je ovo prilika da načelnik čestita mladom prvaku na odličnom rezultatu koji je postigao za malo vremena koliko trenira taekwondou i za uspjeh nagradi poklon bonom Općina Stari Jankovci.

  Petar Lozić rođen je 18. prosinca 2008.g. godine u Vinkovcima. Trenira od 2014.g. pod vodstvom svoga mentora, djeda i trenera, a ujedno i imenjaka Petra Lozića u Vinkovcima. Od tada redovito sudjeluje na natjecanjima. Sa svojih 6 godina počeo je osvajati medalje pod vodstvom svojih trenera Ivice Zupkovića i Branke Plašić, Do sada ima osvojenih 6 medalja, od toga 3 zlatne i 3 brončane. Najznačajnija od svih je zadnja medalja na Prvenstvu Hrvatske u Gornjoj Stubici kojom je naš Petar postao prvak Hrvatske u taekwondou u svojoj kategoriji. Najuspješniji klub na prvenstvu bio je taekwondo klub „Vinkovci“ što mu je do sada najveći uspjeh. Petar svojim talentom, željom i upornošću obećava blistavu sportsku budućnost. Svoj talent naslijedio je od pokojnog oca Marka koji je također bio jako uspješan u taekwondou, za kojega vjerujemo da bi bio jako ponosan što uz prekrasnog sina ima i vrhunskog sportskog talenta.

  Sretno Petre!

Crkvena Opština S. Laze

PDF Ispis E-mail

Prvobitni hram spominje se 1764. godine. Za vrijeme carice Marije Terezije izašla je naredba da se sva sela isele bliže javnim drumovima(cestama), pa se od 1793. godine spominje hram "Rođenja presvete bogorodice".
Nacrtani templo na crkvi je nacrtao Đorđe Rakić.
Godine 2003. hram je generalno obnovljen izvana, te je iste godine sagrađena crkveno parohijska sala.
Parohija broji 177 pravoslavnih domaćinstava. Sadašnji sveštenik u Srijemskim Lazama je jerej Sava Simić.