1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Zgrada Općine

Sample Image

Zgrada Općine

Lovački dom Novi Jankovci

Sample Image

Lovački dom Novi Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Sample Image

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Lovački dom Stari Jankovci

Posljednje

 • ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA VATROGASNOG DOMA U SLAKOVCIMA

  U ljeto 1930. godine je donesena odluka da se pristupi izgradnji spremišta koje Dobrovoljno vatrogasno društvo Slakovci nije imalo. Godinu dana kasnije je i službeno otvoreno prvo spremište s malom salom u koju je bila odlagana postojeća skromna oprema.

  Spremište je bilo na uglu današnje Gundulićeve i Vatrogasne, na tzv. " Bari ".

  Vatrogasni dom je zub vremena nagrizao i korištenje od strane svih, dovelo je do zabrane uporabe istog 1977. godine. Prevladalo je mišljenje da se izgradi novi Vatrogasni dom na lokaciji starog vatrogasnog spremišta, tako da je staro spremište s malom dvoranom porušeno i izgrađeno novo - 1984. godine dobrovoljnim radom članova DVD-a.

  Vatrogasni dom je obnovljen i  donekle uređen 1998. godine, nakon Domovinskog rata.

  No, javila se hitna potreba za ponovnom rekonstrukcijom te je nakon izrade projekta i ishođenja svih dozvola Općinsko vijeće Općine Stari Jankovci osiguralo sredstva u proračunu općine, te u siječnju 2015. započela sama rekonstrukcija – I faze, a nakon što je općinski načelnik Dragan Sudarević kandidirao Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU po „Programu održivog razvoja lokalne zajednice“ i osigurao sufinanciranje i II faza rekonstrukcije .

  Ukupno uložena sredstva iznose je 1.710.000,00 kuna, od toga je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo radove II faze sa iznosom od 438.000,00 kuna.

  Tako su slakovački vatrogasci dobili suvremen dom, čime su stvoreni uvjeti za još veću i bolju aktivnost DVD-Slakovci, dok se mještanima i udrugama osiguran prostor za druženje i organizaciju različitih proslava i manifestacija.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak191{/AG}

 • GODIŠNJI PLAN NATJEČAJA, JAVNIH POZIVA I DRUGIH PROGRAMA FINANCIRANJA PROJEKATA I PROGRAMA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA U 2016. GODINI IZ PRORAČUNA OPĆINE STARI JANKOVCI

  Dokument možete preuzeti ovdje.

 • Upute za prijavitelje na Javni natječaj za financiranje udruga iz proračuna Općine za 2016. godinu

  Dana 12.01.2016. u prostorijama vijećnice Općine Stari Jankovci održan je sastanak sa predstavnicima udruga sa područja Općine Stari Jankovci. Sastanak je inicirao općinski načelnik Dragan Sudarević koji je upoznao nazočne sa Uputama za prijavitelje na Javni natječaj za financiranje udruga iz proračuna Općine za 2016. godinu, te potrebe za dostavom projektnih prijedloga potrebnih za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Srijem.

  „Ovo je već treći ovakav sastanak na kojemu upozoravamo naše udruge o važnosti urednoga poslovanja, ciljevima i uvjetima javnoga natječaja za financiranje njihovih projekata i programa. Nažalost, od 58 registriranih udruga na području Općine,  samo 23 ispunjava uvjete za prijavu. Ovlaštenim predstavnicima čestitamo i zahvaljujemo na doprinosu i suradnji koja je odlična na obostrano zadovoljstvo.“

  Uz natječaj otvorena je i rasprava o korištenju poslovnih prostora koji su dani na korištenje udrugama u obliku nefinancijske podrške.

  Po cjelokupnom završetku popisa i utvrđivanju stvarnoga stanja imovine Općine Stari Jankovci  provesti će se javni natječaj za zakup nekretnima u skladu s odredbama Zakona o udrugama i Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

  Uvjete Javnog natječaja za financiranje udruga iz proračuna Općine i samo ugovaranje obrazložili su pročelnica JUO Stari Jankovci Dubravka Vrselja te predsjednik Povjerenstva za potpore Boris Dragičević. Sastanak je nastavak dobre suradnje Općine sa udrugama koje djeluju na području Općine Stari Jankovci, dok će se nakon objave Janog natječaja, a prema zahtjevima udruga održati i radionice na istu temu a sve u zajedničkom interesu.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak190{/AG}

 • EU projekt "Naša budućnost"

  Izvješće možete preuzeti ovdje.

  {AG thumbWidth="300" thumbHeight="200" thumbAutoSize="none" arrange="priority" backgroundColor="ffffff" foregroundColor="808080" highliteColor="fea804" frame_width="500" frame_height="300" newImageTag="0" newImageTag_days="7" paginUse="1" paginImagesPerGallery="6" albumUse="1" showSignature="0" plainTextCaptions="0" template="classic" popupEngine="fancybox"}galerija/clanak189{/AG}

Crkvena Opština S. Laze

PDF Ispis E-mail

Prvobitni hram spominje se 1764. godine. Za vrijeme carice Marije Terezije izašla je naredba da se sva sela isele bliže javnim drumovima(cestama), pa se od 1793. godine spominje hram "Rođenja presvete bogorodice".
Nacrtani templo na crkvi je nacrtao Đorđe Rakić.
Godine 2003. hram je generalno obnovljen izvana, te je iste godine sagrađena crkveno parohijska sala.
Parohija broji 177 pravoslavnih domaćinstava. Sadašnji sveštenik u Srijemskim Lazama je jerej Sava Simić.